Aktiviteter

Andrea Deres, Carolina Bäckman, Nanna Stigsdatter & Stine Frandsen

Danske Dansehistorier 2018 – præsentation og perspektiv

PRÆSENTATION / Ved Andrea Deres, Carolina Bäckman, Nanna Stigsdatter og Stine Frandsen, der har initieret Danske Dansehistorier – Del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Ved et symposium på HAUT og et ugelangt residensophold på Vestjyllands Højskole samlede vi med initiativet Danske Dansehistorier 2018 omkring 80 personer med tilknytning til det danske dansemiljø. På kryds af generationer, geografiske tilhørsforhold og kunstneriske ståsteder har vi sammen husket, danset, undersøgt, kritiseret, skabt og drømt om et væld af “danske dansehistorier” i relation til fortiden, nutiden og fremtiden.

Eventet på Charlottenborg i programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION markerer et punktum for projektets forløb i 2018, hvor du får et indblik i projektet. Samtidig er det et afsæt for fremtiden gennem en fælles refleksion over initiativets udfoldelse og dets mulige potentiale.

Til sidst fejrer vi (re)lanceringen af DANSKEDANSEHISTORIER.DK – et virtuelt samlingssted, hvor billeder, tekst og podcasts dokumenterer projektets aktiviteter og skaber nye sammenhænge i form af en fragmenteret og mangfoldig kortlægning af “danske dansehistorier”.

Om ‘Danske Dansehistorier’
Det er initieret af Andrea Deres, Carolina Bäckman, Nanna Stigsdatter og Stine Frandsen, to generationer dansere og koreografer, der arbejder freelance med base i Danmark. De har hver især stor erfaring med kollektive processer og selvproducering og er allesammen engagerede i forskellige kollegiale og politiske tiltag og sammenhænge i både ind- og udland.
Med en fælles interesse i kollegial vidensdeling og kunstnerdreven organisering er de gået sammen med et ønske om at engagere og styrke det danske dansemiljø. Initiativet er primært en kollegial sammenkomst, der på kunstnerens egne præmisser søger at skabe plads til kunstnerisk deling og fælles udforskning. Med udgangspunkt i en mangesidig og fragmenteret kortlægning af dansehistorier – subjektive og personlige perspektiver, der på legende vis relaterer til vores fortid, nutid og fremtid – er ambitionen at skabe en fælles grobund for fremtidig dansekunst i dansk kontekst.
De er interesseret i undersøge hvad der ligger til grund for den nutidige dans i Danmark. Hvem har været med til at tegne historien og hvem tegner den nu? Og hvordan kan vi begynde en fælles samtale om fremtiden på tværs af ståsteder? Danske Dansehistorier er et indspark til debat omkring kunstnerisk (med)ejerskab, mandat og tilhørsforhold.

www.danskedansehistorier.dk

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen, er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser. Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré