Aktiviteter

Lydia Östberg Diakité og Dansehallerne

Dansehallerne som co-producerende ressourcecenter

BRANCHEEVENT
Dansehallerne inviterer branchen, alle der arbejder med dans og koreografi, til at dele en sommeraften med os, og afrunde sæsonen med et kombineret Choreography in Action og Branchemøde.

Temaet for aftenen er Dansehallerne som co-producerende ressourcecenter. Vi afslutter aftenen med at invitere på en drink og lidt mad, mens vi ønsker hinanden god sommer.

I Dansehallerne er vi en gruppe af in-house producenter. Du vil møde mange af DH-producenterne denne aften, som vil give et billede af og konkrete eksempler på vores måder at producere på i Dansehallerne.

Vi starter aftenen med Lydia Östberg Diakité, som i øjeblikket co-produceres sammen med BamBam Frost gennem Dansehallernes nye initiativ Turbo Gen. Lydia deler sine tanker om dans, sin egen kunstneriske praksis og samarbejdet med Dansehallerne. Senere i programmet har vi inviteret My Grønholdt til en samtale om det at blive produceret i Dansehallerne.

Dansehallerne er et ressourcecenter, hvor dans og koreografi produceres og præsenteres for et bredt publikum. Dansehallerne er i høj grad en co-producerende organisation, der aktivt søger samarbejdspartnere i alle led for at dele program, dele produktioner, dele kompetencer og kompetenceudvikle. Vi arbejder med at blive en aktiv part i co-produktioner, som er en ekstra satsning, hvor vi understøtter kunstneren inden eller tidligt i produktionsfasen og ligeså støtter kunstnerskabet.

PROGRAM DEN 16. JUNI

17:00 – 18:00
Lydia Östberg Diakité (SE)
En samtale med Lydia om dans (se mere info længere nede)

18:00 – 18:10
Pause

18:10 – 19:10
Mød producenterne I Dansehallerne og få en samtale om produktion og samarbejder i Dansehallerne. Koreograf My Grønholdt deltager i en samtale om at blive produceret i Dansehallerne.

19:10 – 20:30
Vi inviterer på bobler og lidt let mad

En samtale med Lydia om dans
Lydia fortæller om sin kunstneriske praksis og om, hvordan hun navigerer i at arbejde for andre, og i forskellige sammenhænge, som koreograf, danser, dramaturg og community kunstner.

Sidste år skabte Lydia soloværket CRY BABY, som hun vil dele en bid fra. Det er et personligt arbejde baseret på Lydias praksis “at græde” som en frigørelse fra internaliseret racisme og undertrykkelse; et hav af tårer venter på at blive frigivet. I efteråret producerer Lydia et nyt værk med BamBam Frost (SE) kaldet IMMORTAL SUMMIT, som arbejder med vrangforestillinger om storhedsvanvid og storhed.

Lydia vil også tale om, hvordan man skaber en bæredygtig arbejdspraksis i et kulturelt klima, der skubber en til kanten, og om hvordan man kan forme forandring.

Inspireret af dybden i det personlige skaber Lydia koreografiske oplevelser, der refererer til alt, man kan forestille sig. Lydia bygger koreografiske landskaber, der rummer det hele.

Lydia Östberg Diakité (SE)
An Afro Swedish dancer, choreographer and workers union organizer living in Copenhagen since 2013. She graduated from The Danish National School of Performing Arts in 2017 and has since worked with many variations of practising and making – dance, performance, activism, community building – and creating new collective realities. Lydia works with an intersectional feminist approach in her artmaking and is actively asking how to decolonize the production of art while living in a “western” society.
More info / www.instagram.com/lydia_le_boss/
hydrocapsules.love/seasons/cry-baby/ 

COVID-19 sikkerhed
Dansehallerne har øget fokus på sikkerhed og tryghed ved alle vores aktiviteter for at sikre den bedst tænkelige oplevelse for vores gæster. Derfor følger vi myndighedernes krav og anbefalinger i forbindelse med forebyggelse af smittespredning af COVID-19. Læs mere om reglerne her.

Ved hver forestilling foranstalter Dansehallerne de nødvendige tiltag for, at man kan holde god afstand og begrænse fysisk kontakt. Endvidere vil der være rig mulighed for afspritning før og efter forestillingen.

Dansehallerne håndhæver coronapasset. I døren beder vi alle fra 15 år og opefter om at fremvise enten:

  • En negativ covid-19 test, som er højst 72 timer gammel. Den negative test kan enten være en PCR-test eller en hurtigtest (antigentest).
  • Dokumentation for, at man har haft COVID-19. Den positive COVID-19-test skal være foretaget mindst 14 og højst 180 dage inden tidspunktet for besøget.
  • Dokumentation for, at man er færdigvaccineret. Vaccinationen vil være gyldig som dokumentation fra 2 uger efter, man har fået den afsluttende vaccinedosis.

Dertil beder vi publikum om at fremvise et gyldigt ID, hvis man er 15 år og opefter. Hvis man af særlige grunde ikke kan benytte mundbind/visir eller opfylde kravet om et coronapas, skal man kunne fremvise gyldig dokumentation. Læs mere her.

Varighed: Hvornår / kl. 17:00 - 20:30

Hvor / Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A 1432 København K

Gratis entré

Lydia Östberg Diakité / Fotograf Märta Thisner