Aktiviteter

Madeline Ritter, Ty Boomershine og Lisa Marie Bowler

DANCE ON, PASS ON, DREAM ON

TALK / Madeline Ritter (DE), Ty Boomershine US), Lisa Marie Bowler (UK)
En del af programmet for CHOREOGRAPHY IN ACTION

Dance On, Pass On, Dream On tilskynder en europæisk strategi for bæredygtig koreografisk praksis. I stedet for at fortsætte med at ignorere og sætte ældre dansere og kroppe til side, hylder den alderens og erfaringens rigdom – både på scenen og i samfundet.

Initiativet bliver ledt af Diehl+Ritter i Berlin, og i spidsen står Dance On Ensemble, et flagskib for dansere over 40år.

Dance On, Pass On, Dream On samler europæiske danseorganisationer, der har engageret sig i at gøre en forskel indenfor områderne:
at ældre dansere fortsat kan vise deres kunst og erfaring,
at muliggøre at ældre kan bevæge og udtrykke sig,
at hjælpe institutioner med at opretholde kunstneres karrierer på en ansvarlig måde,
samt at fejre dansens åndelige arv, der alt for let bliver glemt.

Madeline Ritter (adm. direktør for Diehl+Ritter og Dance On), Ty Boomershine (kunstnerisk direktør for Dance On Ensemble) og Lisa Marie Bowler (koordinator for Dance On, Pass On, Dream On) vil tale om projektet, dets resultater over de sidste tre år og selvfølgelig dets fremtid.

“At folk holder op med at forfølge deres drømme, fordi de bliver ældre, er en illusion. Vi bliver først gamle, når vi holder op med at forfølge vores drømme.”
(
Donald Tusk, Formand for Europa-Parlamentet, citerer Gabriel García Màrquez)

Om aftenens gæster
Madeline Ritter er adm. direktør for Diehl+Ritter og Dance On, og projektleder for Dance On, Pass On, Dream On. Hendes omfattende ledelseserfaring med kunstnere, institutioner og sponsorer førte hende til at lede initiativet Tanzplan Deutschland i 2004. Projektet mobiliserede €21 mio. til dans i Tyskland, og blev et forgangsprojekt internationalt. I 2011 grundlagde hun nonprofitorganisationen Diehl+Ritter, for at udvikle og styre store projekter og initiativer. Disse omfatter blandt andet Tanzfonds Erbe (Dance Heritage Fund), Tanzfonds Partner (Dance Partners Fund), Dance On og Tanzpakt Stadt-Land-Bund. Siden 2014 har Madeline Ritter siddet i bestyrelsen for Pina Bausch Foundation.

Ty Boomershine studerede dans i Ohio og Missouri. Udover hans arbejde med Lucinda Childs Dance, Emio Greco | PC, LeineRoebana, Dan Wagoner, Gus Solomons Jr., Bill T. Jones, Ton Simons, Giulia Mureddu og Merce Cunningham Repertory Ensemble, har han også medvirket i forskellige værker af Dancenoise og Robert Wilsons Einstein on the Beach. Han var kunstnerisk assistent for Lucinda Childs fra 2007, og Rehearsal Director for ICKamsterdam fra 2013. Han er grundlæggende medlem, og nu kunstnerisk direktør for DANCE ON ENSEMBLE.

Lisa Marie Bowler er en London-baseret forfatter, redaktør, oversætter og projektleder med speciale i dans. Hun er koordinator for Dance On, Pass On, Dream On.

www.dopodo.eu

https://dance-on.net/en/

DANCE ON er et initiativ fra DIEHL+RITTER finansieret af den tyske regerings kommission for kultur og medier.


Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION

Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K