Aktiviteter

Kitt Johnson X-act (DK), Dansehallerne

Copenhagen Circus Arts Festival

Billetsalg på vej

Glem alt om den hvide klovn, de dresserede heste og den trippende tryllekunstner. C!CAF viser international nycirkuskunst af høj kvalitet. Forestillinger, der griber dig lige dér, hvor grænsen mellem cirkus og kunst udviskes. Hvor noget nyt og enestående skabes!

Over en hel uge præsenterer Kitt Johnson X-act i samarbejde med Dansehallerne første udgave af Copenhagen Circus Arts Festival, en nycirkusbiennale, i Pakhus 11. Oplev værker, som aldrig har været vist i København før bla.:

Animal Religion (CAT)
Grensgeval (NL)
Circus Katoen (BE) / As heavy as it goes
Laura Murphy (GB)
Andrea Salustri (IT)

Under C!CAF vil Pakhus 11 fungerer som festivalcentrum og forestillingsrum, og AFUK vil huse workshops og et kritiker værksted.

Festivalen henvender sig til alle nysgerrige sjæle – voksne, unge, børn og familier.

Baggrund
Fordi vi ganske enkelt ikke kan lukke øjnene for genrens eksplosive udvikling – fra anarkistisk undergrundsbastard til det væld af forskelligartede hybrider, der i dag tegner feltet – vil vi på kun én uge præsentere en god håndfuld helt ekstraordinære internationale nycirkusperformances i København. Koreograf, danser og kunstnerisk leder af X-act, Kitt Johnson, er kuratoren bag C!CAF, og har – via årelang research og sit engagement som jurymedlem i CircusNext – nøje udvalgt forestillingerne, der også turnerer rundt i landet hos vores danske samarbejdspartnere både før og efter C!CAF.

Om Kitt Johnson X-act
Kitt Johnson X-act er et af de længst eksisterende og mest produktive dansekompagnier i Danmark. Kompagniet blev stiftet i 1992 og har siden udviklet sig til en driftig kulturvirksomhed. Udover at producere forestillinger, har kompagniet siden 2008 arbejdet intensivt og passioneret med det stedsspecifikke koncept MELLEMRUM, der samme år blev nomineret til ”Årets Bedste Teateroplevelse” på AOK.

De seneste år har konceptet især slået sine folder internationalt, hvor kunstnerisk leder, Kitt Johnson, i tæt parløb med lokale kunstnere, hvor som helst i verden skaber en lokal festival i miniformat bestående af guidede byvandringer med stedsspecifikke iscenesættelser undervejs. Udover egne forestillinger og arbejdet med MELLEMRUM, udbyder X-act fysisk træning, workshops, foredrag samt kunstnerisk konsulentbistand. Kompagniets repertoire spænder bredt fra soloforestillinger til ensembleværker, fra nycirkus til en enkelt børneforestilling.

Kitt Johnson X-act kaster sig med stor passion over denne nye udfordring, der tager afsæt i hendes mangeårige erfaring med festivalformatet, hendes samarbejde med AFUK/AMOC, store tilknytning til det danske cirkusmiljø og nu også internationale netværksforbindelser som jurymedlem i Circus Next. Det er denne solide erfaringscocktail, der gør, at Kitt Johnson X-act kan fungere som brobygger og skabe en synergi, der kan udvikle nycirkus som genre på et nationalt plan.

Kitt Johnson X-act

C!CAF er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Kultur- og Fritidsudvalget, Københavns Kommune.

Spillested: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København N

Pakhus 11

FANG / Animal Religion / Foto: Marta Garcia