Aktiviteter

Kitt Johnson X-act (DK), Dansehallerne

Copenhagen Circus Arts Festival

Glem alt om den hvide klovn, de dresserede heste og den trippende tryllekunstner. C!CAF viser international nycirkuskunst af høj kvalitet. Forestillinger, der griber dig lige der, hvor grænsen mellem cirkus og kunst udviskes. Hvor noget nyt og enestående skabes! Over en hel uge præsenterer Kitt Johnson X-act i samarbejde med Dansehallerne første udgave af Copenhagen Circus Arts Festival, en nycirkusbiennale, i Pakhus 11. Oplev værker, som aldrig har været vist i København før.

Deep Dive Activities
I forbindelse med festivalen afholdes der en række workshops og lectures på AFUK under overskriften Deep Dive Activities. Tilmelding foregår via e-mail til syl@kittjohnson.dk – og den er bindende. Du er først tilmeldt, når du har modtaget en bekræftelsesmail. Bliver du forhindret i at komme, må du meget gerne give besked, så en anden kan overtage din plads!

PROGRAM

Man. 25. marts 2019
Lecture ved Andrea Salustri
Hvornår: 25. marts 2019
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV.
Tilmelding hos: syl@kittjohnson.dk

Tir. 26. marts 2019
Forestilling:
AS HEAVY AS IT GOES / CIRCUS KATOEN (BE)
Akrobatik er intet andet end håndtering af vægt og balance!

I AS HEAVY AS IT GOES skærer Willem Balduyck og Sophie van der Vuurst helt ind til benet af deres cirkusdisciplin. Ved hjælp af en bunke tunge kartoffelsække redefinerer de deres praksis. Nytænkende, humoristisk og rørende. Hvem skulle tro, at 50 minutters hårdt arbejde kunne være så tryllebindende?  Circus Katoen er et belgisk baseret ensemble bestående af Willem Balduyck (Belgien) og Sophie van der Vuurst de Vries (Holland). De har begge fra en ung alder lært forskellige cirkusdiscipliner, og mødte hinanden på den professionelle cirkusuddannelse Codarts Rotterdam Circus arts.

Spilleinfo: Tir. 26. marts 2019 / kl. 20 (50 min. uden pause) / Venue: Pakhus 11
Køb billetter her

+
Workshop med Animal Religion
Hvornår: 26. marts 2019
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV.
Tilmelding hos: syl@kittjohnson.dk

Onsdag 27. marts 2019
Lecture ved Laura Murphy
Hvornår: 27. marts 2019
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV.
Tilmelding hos: syl@kittjohnson.dk

Torsdag 28. marts 2019
CIRCUS NEXT LAUREATES NIGHT

C!CAF ønsker at hylde nye talentfulde artister, som med deres værker udfordrer og udvikler nutidig cirkus – som kunstform – til nye tekniske og kunstneriske højder! Vi dedikerer derfor torsdag i festivalprogrammet til dette års CircusNext Laureates! I dobbeltprogrammet LAUREATES NIGHT præsenterer vi to spændende værker, der begge blev udvalgt til CircusNext Program 2018-2019: MATERIA af Andrea Salustri (IT) og CONTRA af Laura Murphy (GB).

MATERIA / Andrea Salustri (IT)
En fantasmagorisk leg med lys, vind, krop og flamingo!

Andrea Salustri fusionerer jonglering, objektmanipulation og dans i sin sanselige undersøgelse af flamingo som materiale. Ved vind og bevægelse livagtiggøres materialet, og får plads til at tage sine egne initiativer. Flamingoen forvandles til forestillingens hovedperson og en suggerende verden åbner sig for øjnene af beskueren. Andrea Salustri kommer fra Rom, hvor han har arbejdet som gadekunstner med kontaktjonglering og ildmanipulation. Obs: Der forekommer stroboskoplys i forestillingen.

CONTRA / Laura Murphy (GB)
En skrupelløs feminist-cirkuskomedie!

Contra er en autobiografisk solocabaret, der trækker på cirkus, stand-up og live art. Laura Murphy anvender et reb og en rulle husholdningsfilm til at rekonstruere biologilektioner og bibelske historier. Mørkt, vittigt og kompromisløst udforsker hun kvindekroppens personlige, sociale og historiske positioneringer, og undersøger – bogstaveligt talt – hvordan vi ser på den. Underholdende, provokerende og tankevækkende. Laura Murphy er en fysisk performer, teaterskaber og akademisk forsker, som arbejder på tværs af cirkus, live art og contemporary performance.  Nøgenhed og referencer til sex vil forekomme i forestillingen.

Spilleinfo: Tor. 28. mar. 2019 / kl. 20 (varighed ca. 2 timer inkl. pause) / Venue: Pakhus 11
Nøgenhed og referencer til sex vil forekomme i forestillingen.
Aldersgruppe: Fra 16 år
Køb billetter her

29. marts 2019
ANIMAL RELIGION (CAT) / FANG
Menneske, materie og skabelse!

Grænserne mellem menneske og materie sættes under lup, når Quim Giróns akrobatiske krop konfronterer den 500 kg. tunge lerklump. I en gensidig udfordring af fysikalitet opstår overraskende former og groteske skabninger. Krop og materie deformeres, sammenblandes og bliver til sidst ét i denne inciterende skabelsesberetning. Ler og mand ledsages af et distinkt lyd- og lysunivers, designet og afviklet live på scenen af komponist Joan Cot Ros og lysdesigner Joana Serra. Quim Girón er grundlægger og kunstnerisk leder af Animal Religion, og undersøger i sin praksis balance, lyd, surrealistisk humor og nye udtryk indenfor cirkus.

Spilleinfo: Fredag 29. mar. 2019 / kl.20 (50 min. uden pause) / Venue: Pakhus 11
Køb billetter her
Efter forestillingen er der Workshop on stage
Aldersgruppe: fra 6 – 100 år

+ Grensgeval Workshop
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV
TIlmelding hos: syl@kittjohnson.dk

30 + 31. marts 2019
PLOCK! / GRENSGEVAL (BE)
Summende dåser, dansende maling, farverige lyde, og en akrobatisk maler.

Et stykke visuelt cirkus-lydteater!

Axel vil så gerne genskabe sit yndlingsmaleri af den amerikanske maler, Jackson Pollock.Men hvordan får han den rette plet på det rigtige sted? Skal han dryppe, smide, hælde eller sprøjte med maling? Skal han arbejde med pensler, pinde eller hele beholdere? Han bruger alle sine kropsdele, men uanset hvordan han vender og drejer sig, hopper eller ruller, ligner hans maleri ikke originalen.

PLOCK! er en forestilling for alle os, der kan lide at male udenfor stregerne!

Grensgeval skaber forestillinger med og til børn og unge. De tager udgangspunkt i barnets fantasi og intuition i undersøgelsen af voksne temaer. I produktionerne placeres Grensgevals temaer i en bevidst naiv logik tilsat en dosis anarki og punk.

Spilleinfo: 30. mar. 2019 / kl. 14 og kl. 16, 31. marts 2019 / kl. 10 (ca. 55 min. uden pause) / Venue: Pakhus 11
Køb billetter her
Aldersgruppe: Fra 4 år / familie / alle

Under C!CAF fungerer Pakhus 11 som festivalcentrum og forestillingsrum, og AFUK huser workshops og et skriveværksted, som afholdes i samarbejde med iScene / Rie Hammer og Monna Dithmer. Læs mere om Skriveværkstedet her: https://iscene.dk/2019/01/10/skriv-kroppen-frem/

Festivalen henvender sig til alle nysgerrige sjæle – voksne, unge, børn og familier.

Læs mere om festivalen

Læs mere om DEEP DIVE

Baggrund
Fordi vi ganske enkelt ikke kan lukke øjnene for genrens eksplosive udvikling – fra anarkistisk undergrundsbastard til det væld af forskelligartede hybrider, der i dag tegner feltet – vil vi på kun én uge præsentere en god håndfuld helt ekstraordinære internationale nycirkusperformances i København. Koreograf, danser og kunstnerisk leder af X-act, Kitt Johnson er kuratoren bag C!CAF, og har – via årelang research og sit engagement som jurymedlem i CircusNext – nøje udvalgt forestillingerne, der også turnerer rundt i landet hos vores danske samarbejdspartnere både før og efter C!CAF.

Om Kitt Johnson X-act
Kitt Johnson X-act er et af de længst eksisterende og mest produktive dansekompagnier i Danmark. Kompagniet blev stiftet i 1992 og har siden udviklet sig til en driftig kulturvirksomhed. Udover at producere forestillinger, har kompagniet siden 2008 arbejdet intensivt og passioneret med det stedsspecifikke koncept MELLEMRUM, der samme år blev nomineret til ”Årets Bedste Teateroplevelse” på AOK.

De seneste år har konceptet især slået sine folder internationalt, hvor kunstnerisk leder, Kitt Johnson, i tæt parløb med lokale kunstnere, hvor som helst i verden skaber en lokal festival i miniformat bestående af guidede byvandringer med stedspecifikke iscenesættelser undervejs. Udover egne forestillinger og arbejdet med MELLEMRUM, udbyder X-act fysisk træning, workshops, foredrag samt kunstnerisk konsulentbistand. Kompagniets repertoire spænder bredt fra soloforestillinger til ensembleværker, fra nycirkus til en enkelt børneforestilling.

Kitt Johnson X-act kaster sig med stor passion over denne nye udfordring, der tager afsæt i hendes mangeårige erfaring med festivalformatet, hendes samarbejde med AFUK/AMOC, store tilknytning til det danske cirkusmiljø og nu også internationale netværksforbindelser som jurymedlem i Circus Next. Det er denne solide erfaringscocktail, der gør, at Kitt Johnson X-act kan fungere som brobygger og skabe en synergi, der kan udvikle nycirkus som genre på et nationalt plan.

Kitt Johnson X-act

C!CAF er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Kultur- og Fritidsudvalget, Københavns Kommune, Spar Nord Fonden, Østerbro Lokalpulje og Nordea-fonden.

Spillested: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København Ø

Pakhus 11