Aktiviteter

Kitt Johnson X-act (DK), Dansehallerne

Copenhagen Circus Arts Festival

Billetsalg på vej

Glem alt om den hvide klovn, de dresserede heste og den trippende tryllekunstner. C!CAF viser international nycirkuskunst af høj kvalitet. Forestillinger, der griber dig lige der, hvor grænsen mellem cirkus og kunst udviskes. Hvor noget nyt og enestående skabes!

Over en hel uge præsenterer Kitt Johnson X-act i samarbejde med Dansehallerne første udgave af Copenhagen Circus Arts Festival, en nycirkusbiennale, i Pakhus 11. Oplev værker, som aldrig har været vist i København før.

Deep Dive Activities
I forbindelse med festivalen afholdes der en række workshops og lectures på AFUK under overskriften Deep Dive Activities. Tilmelding foregår via e-mail til x-act@kittjohnson.dk – og den er bindende. Du er først tilmeldt, når du har modtaget en bekræftelsesmail. Bliver du forhindret i at komme, må du meget gerne give besked, så en anden kan overtage din plads!

PROGRAM

Man. 25. marts 2019
Lecture ved Andrea Salustri
Hvornår: 25. marts 2019
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV.
Tilmelding hos: x-act@kittjohnson.dk 

Tir. 26. marts 2019
CIRCUS KATOEN (BE) / AS HEAVY AS IT GOES
As heavy as it goes er en komposition af organisering og disorganisering. At bære og slippe og give opmærksomhed til legesygen og skubbe til de fysiske grænser. Med vægten af 18 tunge sække som udgangspunkt forsøger Circus Katoen at udforske forskellige aspekter af fysisk arbejde og at redefinere deres metier som nycirkuskunstnere. Vægt har altid været et centralt element i Circus Katoens praksis, især arbejdet med ligevægten af deres to kroppe. Med denne performance vil de groteskt uddybe dette element ved at bruge sækkene som en udfordring. Circus Katoen er et belgisk baseret ensemble bestående af Willem Balduyck (Belgien) og Sophie van der Vuurst de Vries (Holland). De har begge fra en ung alder lært forskellige cirkusdiscipliner, og mødte hinanden på den professionelle cirkusuddannelse Codarts Rotterdam Circus arts.
Spilleinfo: Tir. 26. marts 2019 / kl. 20 (50 min. uden pause) / Venue: Pakhus 11
Køb billetter her

+
Workshop med Animal Religion
Hvornår: 26. marts 2019
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV.
Tilmelding hos: ax-act@kittjohnson.dk 

Onsdag 27. marts 2019
ANIMAL RELIGION (CAT) / FANG
Jorden er som et transportmiddel, hvor ting vises og forsvinder. FANG (MUD) fører os til en konstant omdannelse fra det tomme rum til en verden fuld af mærkelige væsner, hvor mennesket og mudderet er én enkelt ting.  Manipulationen af ler på scenen skaber en rejse gennem en performance fuld af unikke former og strukturer. Her kan publikum observere forandringer i performerens fysiske tilstand samt hvordan krop og ler deformeres, sammenblandes og til sidst bliver ét. Quim Girón er grundlægger og kunstnerisk leder af Animal Religion, og undersøger i sin praksis balance, lyd og animalske bevægelser. Siden 2002 har kompagniet turneret rundt i verden med forskellige projekter, og optrådt i vidt forskellige rum – fra gårde, musikhaller, til industriel undergrund.

Spilleinfo: Ons. 27. mar. 2019 / kl.20 (50 min. uden pause) / Venue: Pakhus 11
Køb billetter her
Efter forestillingen er der Workshop on stage
Aldersgruppe: fra 6 – 100 år

+
Lecture ved Laura Murphy
Hvornår: 27. marts 2019
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV.
Tilmelding hos: x-act@kittjohnson.dk 

Torsdag 28. marts 2019
CIRCUS NEXT LAUREATES NIGHT
(Dobbeltprogram)

Andrea Salustri (IT) / MATERIA og Laura Murphy (GB) / CONTRA
MATERIA
MATERIA sigter mod at opdage, udforske og bevidne et materiales livlighed: polystyren. Det er objektmanipulation fra et andet perspektiv, hvilket giver plads til objekterne selv i stedet for manipulatoren og derfor leger med balancen mellem disse to. Med luft og bevægelser får det lette og livlige materiale plads til at tage sine egne initiativer. Forestillingen forsøger ikke at fremtvinge en historie, men lader publikum skabe deres egen fortælling om materialet på scenen. Andrea Salustri kommer fra Rom, hvor han har arbejdet som gadekunstner med kontaktjonglering og ildmanipulation. I 2013 afsluttede han studiet i filosofi på La Sapienza University i Rom, og besluttede derefter at flytte til Berlin for at forfølge en uddannelse i contemporary dance.

CONTRA
Contra er en solo, feministisk cirkuskomedie. Laura Murphy anvender et reb og en rulle strækfilm til at rekonstruere bibelske historier og biologilektioner, og sætter oplevelser hun har haft med sin egen krop midt i et anekdotisk tapetværk af kropsobservationer på offentlig transport og spisebordsdiskussioner om lesbisk sex. Mørkt, vittigt og kompromisløst, udforsker Contra kvindekroppens personlige, sociale og historiske fremtoninger, og undersøger – bogstaveligt talt – hvordan sådanne kroppe er blevet placeret og hvordan vi ser på dem. Laura Murphy er en fysisk performer, teaterskaber og akademisk forsker, som arbejder på tværs af cirkus, live art og contemporary performance. Hun kan lide at tale – meget – og er interesseret i, hvordan hendes praksis modstrider og krydser med etikken i live art.
Spilleinfo: Tor. 28. mar. 2019 / kl. 20 (varighed ca. 2 timer inkl. pause) / Venue: Pakhus 11
Nøgenhed og referencer til sex vil forekomme i forestillingen.
Aldersgruppe: Fra 16 år
Køb billetter her

29. marts 2019
Grensgeval Workshop
Hvor: AFUK, Enghavevej 82B, 2450 SV
TIlmelding hos: x-act@kittjohnson.dk

30 + 31. marts 2019
Grensgeval (BE) / PLOCK!
Camiel vil så gerne genskabe sit yndlingsmaleri af den amerikanske maler, Jackson Pollock. Men hvordan får han den rette plet på det rigtige sted? Skal han dryppe, smide, hælde eller sprøjte maling? Skal han arbejde med pensler eller pinde eller hele beholdere? Han bruger alle sine kropsdele, men uanset hvordan han vender og drejer sig, hopper eller ruller, ligner hans maleri ikke originalen. Plock! er en forestilling for alle os, der nyder at male uden for stregerne! Et stykke visuelt cirkus-lydteater, der appellerer til alle sanser med summende dåser, dansende maling og en akrobatisk maler.

Grensgeval skaber forestillinger med og til børn og unge. De tager udgangspunkt i barnets fantasi og intuition i undersøgelsen af voksne temaer. I produktionerne placeres Grensgevals temaer i en bevidst naiv logik tilsat en dosis anarki og punk.

Spilleinfo: 30. mar. 2019 / kl. 14 og kl. 16, 31. marts 2019 / kl. 10 (ca. 55 min. uden pause) / Venue: Pakhus 11
Køb billetter her
Aldersgruppe: Fra 4 år / familie / alle

Under C!CAF fungerer Pakhus 11 som festivalcentrum og forestillingsrum, og AFUK huser workshops og et skriveværksted, som afholdes i samarbejde med iScene / Rie Hammer og Monna Dithmer. Læs mere om Skriveværkstedet her: https://iscene.dk/2019/01/10/skriv-kroppen-frem/

Festivalen henvender sig til alle nysgerrige sjæle – voksne, unge, børn og familier.

Baggrund
Fordi vi ganske enkelt ikke kan lukke øjnene for genrens eksplosive udvikling – fra anarkistisk undergrundsbastard til det væld af forskelligartede hybrider, der i dag tegner feltet – vil vi på kun én uge præsentere en god håndfuld helt ekstraordinære internationale nycirkusperformances i København. Koreograf, danser og kunstnerisk leder af X-act, Kitt Johnson er kuratoren bag C!CAF, og har – via årelang research og sit engagement som jurymedlem i CircusNext – nøje udvalgt forestillingerne, der også turnerer rundt i landet hos vores danske samarbejdspartnere både før og efter C!CAF.

Om Kitt Johnson X-act
Kitt Johnson X-act er et af de længst eksisterende og mest produktive dansekompagnier i Danmark. Kompagniet blev stiftet i 1992 og har siden udviklet sig til en driftig kulturvirksomhed. Udover at producere forestillinger, har kompagniet siden 2008 arbejdet intensivt og passioneret med det stedsspecifikke koncept MELLEMRUM, der samme år blev nomineret til ”Årets Bedste Teateroplevelse” på AOK.

De seneste år har konceptet især slået sine folder internationalt, hvor kunstnerisk leder, Kitt Johnson, i tæt parløb med lokale kunstnere, hvor som helst i verden skaber en lokal festival i miniformat bestående af guidede byvandringer med stedsspecifikke iscenesættelser undervejs. Udover egne forestillinger og arbejdet med MELLEMRUM, udbyder X-act fysisk træning, workshops, foredrag samt kunstnerisk konsulentbistand. Kompagniets repertoire spænder bredt fra soloforestillinger til ensembleværker, fra nycirkus til en enkelt børneforestilling.

Kitt Johnson X-act kaster sig med stor passion over denne nye udfordring, der tager afsæt i hendes mangeårige erfaring med festivalformatet, hendes samarbejde med AFUK/AMOC, store tilknytning til det danske cirkusmiljø og nu også internationale netværksforbindelser som jurymedlem i Circus Next. Det er denne solide erfaringscocktail, der gør, at Kitt Johnson X-act kan fungere som brobygger og skabe en synergi, der kan udvikle nycirkus som genre på et nationalt plan.

Kitt Johnson X-act

C!CAF er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Kultur- og Fritidsudvalget, Københavns Kommune, Spar Nord Fonden, Østerbro Lokalpulje og Nordea-fonden.

Spillested: Pakhus 11, Dampfærgevej 2, 2100 København N

Pakhus 11

FANG / Animal Religion / Foto: Marta Garcia