Aktiviteter

STEVE PAXTON, MYRIAM VAN IMSCHOOT, TOM ENGELS, LOU FORSTER

Conversations in Vermont: Steve Paxton

Der er fri entré til dette event, dog kræves tilmelding (begrænset pladser). Tilmeld dig her

En del af Dansehallernes forårsprogram i Pakhus 11 i 2020.

Dansehallerne hylder denne aften den anerkendte amerikanske eksperimentelle danser og koreograf og grundlæggeren af kontaktimprovisation Steve Paxton.

Sammen med forskningslaboratoriet Sarma fejres lanceringen af Conversations i Vermont: Steve Paxton. I dette nye online publikations- og forskningsprojekt, baseret på 15 timers interview, udfoldes pioneren Steve Paxtons arbejde og liv.
Online-publikationen og begivenheden her fokuserer på Steve Paxtons tidlige dage før udviklingen af ​​kontaktimprovisation (1958-1972), hvilket giver et mindre besøgt perspektiv på Steve Paxton og mulighed for at opleve ikke tidligere viste optagelser m.m.

Initiativtager og interviewer Myriam Van Imschoot og medredaktør Tom Engels guider publikum gennem publikationen. Steve Paxton selv deltager online, og den franske forfatter og forsker Lou Forster bidrager til dialogen.

Dansehallerne serverer et glas vin til publikum i forlængelse af eventet, som en fejring af lanceringen af Conversations i Vermont: Steve Paxton.

Steve Paxton
Steve Paxton (f. 1939) var en af ​​grundlæggerne af banebrydende kollektiver som Judson Dance Theatre og Grand Union i 1960érne, som gjorde oprør mod konventionerne ved moderne dans ved at omfavne almindelige bevægelser og risikovillig improvisation. Ikke mindst er Steve Paxton kendt som manden bag kontaktimprovisation, en berøringsbaseret bevægelig ”samtale”, baseret på at give og tage vægt, der siden starten i 1972 er blevet praktiseret overalt i verden.
Paxton tog oprindeligt afsæt i gymnastik og begyndte sin karriere med at studere moderne dans, ballet, Aikido, Tai Chi Chuan og Vipassana meditation. Han mødte koreografer som José Limon og optrådte med Merce Cunningham Dance Company fra 1961 til 1965.
Steve Paxton har turneret i hele verden med sit arbejde og holder foredrag, underviser, performer og koreograferer. Han er ligeså en bidragsydende redaktør for Contact Quarterly Dance Journal.
Steve Paxton har gennem årene modtaget en lang række anerkendelser og priser blandt andet modtog han 2014 Venice Biennale Leone d’Oro for livslang indsats for dansen – og  modtog ligeså en NY Bessie Award i 2016 af samme grund.

Myriam Van Imschoot (BE)
Hun er en belgisk kunstner, der arbejder på tværs af performance, film og installation, med en grundlæggende interesse for stemme. Hun har været en af stifterne bag forskningslaboratoriet Sarma i 2001 og Oral Site i 2011. Sidstnævnte er et online forlag for kunstnerpublikationer og eksperimentel dokumentation. Hendes arbejde er produceret og præsenteret internationalt i kunst-, teater-, musik- og filmkontekster. Hendes forestilling What Nature Says – on the sound of habitats in crisis – blev valgt som en af ​​de bedste forestillinger i 2015 af kritikerne af Esystis.
Mere info her

Tom Engels (BE)
Han arbejder som redaktør, kurator, forfatter og dramaturg. Han er en del af kuratorholdet Sarma, det Bruxelles-baserede laboratorium for diskursiv praksis og publikation. Som dramaturg arbejdede han for nylig med Alexandra Bachzetsis (CH/GR), Mette Ingvartsen (BE/DK), Bryana Fritz (USA/BE) og PRICE(CH). Hans skriverier har været delt i billedkunst- og scenekunst-magasiner som De Witte Raaf (BE), Extra Extra Nouveau Magazine Erotique (NL).
Tom Engels står også bag performance- og forelæsningsserien Matters of Performance. Engels er også aktiv i forskellige uddannelseskontekster som hos P.A.R.T.S. (Bruxelles), S.N.D.O. (Amsterdam), Centre National de la Danse (Paris) og School of Arts (Gent). Han er uddannet indenfor kunsthistorie (Gent University) og koreografi og performance (Institut für Angewandte Theaterwissenschaft, Giessen).

Lou Forster (FR)
Siden 2010 har Lou Forster arbejdet som kunstkritiker og skriver blandt andet for A prior og Le journal des Laboratoires d’Aubervilliers. Han har ligeledes siden 2010 sammen med Lenio Kaklea stået bag en platform, der udvikler koreografisk og kuratorisk projekter, der udforsker krydsfeltet mellem dans, forskning og kritisk teori. Fra 2011 til 2013 var Lou co-redaktør for kunsttidsskriftet Art21, og han har udgivet en række artikler om Walid Raad, Yvonne Rainer, Franck Leibovici, Claudia Triozzi, Juan Dominguez, Rabih Mroué, L’Encyclopédie de la Parole m.fl.
I efteråret 2016 kuraterede han Lucinda Childs, Nothing personal (1963-1989), det første retrospektiv dedikeret til den amerikanske koreografs arbejde ved National Center for Dance (CND) – og han indledte i 2017 en ph.d om Lucinda Childs grafiske og koreografiske arbejde. Han har en baggrund i filosofi og teaterstudier. Mere info her

 

Portræt af Steve Paxton af fotograf Gene Pittman for Walker Art Center

Dansehallerne præsenterer et massivt sanseligt program i fire i uger i Pakhus 11 på Østerbro 24. februar til 21. marts 2020. Velkommen til bevægende øjeblikke med danseforestillinger og koreografiske værker.

Hvornår / Kl. 19-21

Hvor / Pakhus 11, Dampfærgevej 2, KBH Ø

Fri entré med tilmelding

Steve Paxton / Photo Gene Pittman for Walker Art Center