Aktiviteter

Dinis Machado (SE/PT)

Consubstantiation

Hvad er køn og repræsenterer vores krop det menneske, vi egentlig er? Koreograf Dinis Machado udfordrer i CONSUBSTANTIATION vores ideer om, hvad køn og seksuel identitet er og kan være.

CONSUBSTANTIATION er en queer drag performance, hvor en udvidelse fra binært køn og seksuelle identiteter skaber et imaginært væsen. En sameksistens af begge køn til en seksuel “mellemting” og dets kropsliggørelse: en menneskekrop, der nærmer sig et objektlignende køn.

Én figur går ind i en samtidig og paradoksal proces med selv-objektivisering og somatisk forsvinden (en de-subjektivering). En omfavnelse af objektivitet som en mandala (red. symmetrisk figur ofte som cirkel eller kvadrat) for et diffust tredje køn. Dinis Machado søger efter et imaginært parallelt tredje køn frem for det almindelige popæstetiske udtryk som ofte opleves i queer-sammenhæng. Glitrende kostumer udskiftes med geometriske objekter af betonmateriale; pop-koreografi ændres til uforudsigelige bevægelsesmønstre; popsange erstattes med tvetydige og slørede identitetshistorier sunget som en tolv-stemmet opera, som til sammen producerer ufuldstændig fiktion.

Figuren skaber usædvanlige tilstande og deformerer kroppen, som materialiseres i geometri og plasticitet, en proces, der sætter spørgsmålstegn ved om kroppen i sig selv repræsenterer mennesket. Herigennem udfordres kropsliggørelsen af queer mentaliteten. En kropsliggørelse, der fornægter heteroseksualitet, maskulinitet og et tredje køn, og som samtidig paradoksalt nægter at opgive disse.

Om Dinis Machado (PT/SE)
Har arbejdet med koreografi siden 2008. Født i Porto, Portugal og er i dag baseret i Stockholm. Han har en MA i koreografi på Doch ( har haft Jefta van Dinther og Frédéric Gies som vejledere) samt studeret billedkunst på Mau Maus kunstskole i Lissabon. Han har også studeret teater og dans på ACE og Balleteatro i Porto og ESTC i Lissabon. I 2013 modtog Dinis Machado “The Life Long Burning” (Jardin d’Europe) og blev co-produceret af Cullberg Balletten for sit projekt Black Cats Can See In The Dark But Are Not Seen, som også blev nomineret til Jardin D’Europe på ImPulsTanz 2014.

http://www.dinismachado.com/

SPROG: Engelsk

Urpremiere 21. feb. 2018 / Weld, Stockholm

Credits

Koreografi: Dinis Machado (PT/SE)
Performer: Dinis Machado (PT/SE)
Musik: Birt Berglund (SE)
Lyd: Eva Staaf (SE)
Stemmer: Rachel Tess (SE/US), Mariana Suikkanen Gomes (SE) og Dinis Machado (PT/SE) Graviditets research: Elisabete Finger (BR/DE) og Hanna Kangassalo (SE/FI)
Astrologisk konsulent: Irina Ponieman (AR)
Sparring: Vicky Malin (UK), Jorge Goncalves (PT/DE), Kate Marsh (UK), Catherine Hoffmann (UK), Gareth Cutter (UK), Flora Wesllesley Wesley (UK), Mandi Tuikkanen (SE)

Særlig tak til: Anna Koch, Mark Richards, Christopher Riddselius, Andreas Lindholm, Karl Råman, Rachel Tess og Anna Pehrsson.

Produktion: BARCO (SE)

Co-producenter: Weld (Stockholm, SE), METAL (Peterborough, UK), Dance4 (Nottingham, UK) og CND Center National de la Danse (Paris, FR)

Residencies: Pact Zollverein (DE), O Espaço de Tempo (PT), METAL (Peterborough, UK), Dance4 (Nottingham, UK), Vitlycke – Center for Performing Arts (UK), Marc (SE), Weld (SE ), CND Center National de la Danse (FR) og Mira Artes Performativas (PT)

Med støtte fra: Kulturrådet (SE), Konstnärsnämnden (SE) og Arts Council England (UK)

Spillested: Warehouse9, Halmtorvet 11A (til højre for indgangen til Øksnehallen), 1700 København V.

Om Warehouse9
Warehouse9 er en producerende kunstscene for performance og mediekunst etableret i 2007. Warehouse9 har ofte fokus på queer og feministiske tematikker og medvirker til at udvikle den nationale og internationale scene for performance, installation og stedsspecifik kunst.

Varighed: 60 min. (uden pause)

Begge dage kl. 20

Warehouse9

40 - 125 kr. + gebyr