Aktiviteter

Stella Geppert

Communication Captures / en del af Close Encounters

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS
Communication Captures – performance & installation af Stella Geppert (DE)

Mere info om spilletider og billetlink følger!

Forestillingen Communication Captures fastholder den kommunikative tilstedeværelse mellem medvirkende og publikum ved at gengive de fine seismografiske rystelser, der sætter vores kroppe i svingninger.

I et skulpturelt landskab bevæger kroppe sig med et tegne-instrument som en slags hovedbeklædning. Social deltagelse manifesterer sig billedligt.

Kommunikerende kroppe forbinder sig progressivt med stave i Stella Gepperts skulpturer. De udbreder sig sfærisk: Er de hybrider mellem dyr og menneske – eller ligefrem cyborger mellem menneske og maskine?
Til deres rådighed har de medvirkende et af Stella Gepperts udviklede kommunikationsinstrumenter, en slags tegne-instrument som hovedbeklædning, der udvider deres fysik, og med hvilket de overfører impulser til rummets grænser.
Som et spejl viser forestillingen os de sociale ritualer og kommunikative adfærdsformer. Forestillingen gør, at vores kropslige intelligens kan opleves. I mellemrummet mellem menneske/dyr og menneske/maskine fremdrager hun vigtige træk ved menneskets evne til at kommunikere. Som ved fremkaldelse af et sort-hvid-foto bliver bevægelsesbilleder synlige.
En utopi over den sociale deltagelse manifesterer sig fysisk og skulpturelt. I værket her synes strukturerne at skrive på egen hånd og at opstå med afsæt i fremherskende stemninger og eksistentielle indskydelser.

Forestillingen gennemsyres af en form for menneskeligt fællesskab. Den udgør et affektrum for kommunikation, hvor ritualer og handlinger, tænkning og følelser, aktiv og passiv, fortid og fremtid smelter sammen.

Om Stella Geppert
Stella Geppert er født i Niedersachsen og bosiddende i Berlin og Halle. Hun har studeret ved École des Beaux Arts i Paris og Universität der Künste i Berlin. Hendes virke kendetegnes ved talrige nationale og internationale udstillinger samt arbejdsophold i bl.a. Japan, Frankrig og Danmark. Hun har siden 2010 undervist i skulptur og rumrelateret kunstnerisk virke ved Burg Giebichenstein University of Art and Design i Halle.
Hendes kunstneriske praksis undersøger den performative krop og rumlige koncepter såvel som installationer, tegninger, objekter og skulpturer. Hendes kunst er ledsaget af eksperimental research i forhold til rumlig fænomener såvel som kommunikative og social adfærd og dermed gøre kollektive handlinger synlige i sin umiddelbarhed gennem skulpturer.
Kroppens sanselige evne til at ”tænke sig ind” i rummet såvel som i andre kroppe, materialer, substanser og sammenhæng, er et vigtigt aspekt af Stellas arbejde, der er knyttet til væsentlige spørgsmål inden for skulptering og koreografi. Hun er en slags ”kommunikationsbilledhugger”, for hvem billedhuggeri er en salgs ”relationsforskning” mellem verbal og nonverbal kropslig kommunikation.
www.stella-geppert.de

Communication Captures credit
Dancers, Performers / Jan Burkhardt, Lukas Geschwind, Michelle Lui, Birte Opitz, Kathleen Heil, Stella Geppert, u.v.a.
Koreograf, kunstner / Stella Geppert
Produktion / Susanne Ogan
Teknisk support / Mitja Windisch

Værket er en del af festivalen Close Encounters – se hele programmet her

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København

Foto / Thomas Bruns