Aktiviteter

Stella Geppert

Communication Captures / Close Encounters Vol. 2

FESTIVALEN CLOSE ENCOUNTERS Vol. 2
Communication Captures – performance installation af Stella Geppert (DE)

Forestillingen Communication Captures fastholder den kommunikative tilstedeværelse mellem medvirkende og publikum ved at gengive de fine seismografiske rystelser, der sætter vores kroppe i svingninger.

I et skulpturelt landskab bevæger kroppe sig med et tegne-instrument som en slags hovedbeklædning. Social deltagelse manifesterer sig billedligt.

Kommunikerende kroppe forbinder sig progressivt med stave i Stella Gepperts skulpturer. De udbreder sig sfærisk: Er de hybrider mellem dyr og menneske – eller ligefrem cyborger mellem menneske og maskine?
Til deres rådighed har de medvirkende et af Stella Gepperts udviklede kommunikationsinstrumenter, en slags tegne-instrument som hovedbeklædning, der udvider deres fysik, og med hvilket de overfører impulser til rummets grænser. Communication Captures initierer på social vis et affektrum: Ved aktivering af kroppens intelligens udøves på én gang overgangsritualer for møde og kulturteknikker i fællesskab med publikum. Som et spejl viser forestillingen os de sociale ritualer og kommunikative adfærdsformer.  En utopi over den sociale deltagelse manifesterer sig fysisk og skulpturelt. I værket her synes strukturerne at skrive på egen hånd og at opstå med afsæt i fremherskende stemninger og eksistentielle indskydelser.

Hvornår
Denne performance installation, som er en konstant proces af kommunikation, er åben for publikum i festivalens åbningstid:
4. april kl. 18.00-21.30 / 5. + 6. april kl. 15.00-21.30 / 7. april kl. 15.00-18.00
Den publikumsinddragende del af værket varer min. 45 minutter og foregår på følgende tidspunkter:
4. april kl. 19-20 / 5. april kl. 17-19 / 6. april kl. 17-19 / 7. april kl. 16-18

Om Stella Geppert
Stella Geppert er født i Niedersachsen og bosiddende i Berlin og Halle. Hun har studeret ved École des Beaux Arts i Paris og Universität der Künste i Berlin. Hendes virke kendetegnes ved talrige nationale og internationale udstillinger samt arbejdsophold i bl.a. Japan, Frankrig og Danmark. Hun har siden 2010 undervist i skulptur og rumrelateret kunstnerisk virke ved Burg Giebichenstein University of Art and Design i Halle.
Hendes kunstneriske praksis undersøger den performative krop og rumlige koncepter såvel som installationer, tegninger, objekter og skulpturer. Hendes kunst er ledsaget af eksperimental research i forhold til rumlig fænomener såvel som kommunikative og social adfærd og dermed gøre kollektive handlinger synlige i sin umiddelbarhed gennem skulpturer.
Kroppens sanselige evne til at ”tænke sig ind” i rummet såvel som i andre kroppe, materialer, substanser og sammenhæng, er et vigtigt aspekt af Stellas arbejde, der er knyttet til væsentlige spørgsmål inden for skulptering og koreografi. Hun er en slags ”kommunikationsbilledhugger”, for hvem billedhuggeri er en salgs ”relationsforskning” mellem verbal og nonverbal kropslig kommunikation.
www.stella-geppert.de

Communication Captures credit
Artist /Concept/Choreography/Installation /
Stella Geppert
Dance, Performance / Jan Burkhardt, Lukas Geschwind, Stella Geppert, Michelle Lui, David Kummer, Sophia Seiss
Dramaturgy / Mariella Greil
Outside Eye / Sigal Zouk
Movement Research / Jan Burkhardt
Production / Susanne Ogan
Teknisk support / Mitja Windisch, Mirjam Dorsch
Støttet af / Goethe Institut og Statens Værksteder for Kunst

Værket er en del af festivalen Close Encounters – se hele programmet her

 

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København