Aktiviteter

ccap (SE) / Den Frie Udstillingsbygning

Cloth

cloth begynder med et enormt sort stofligt materiale – tyndt, tæt, blødt, groft og glat. Med andre ord, en overflade, der kan dække os, omslutte vor silhuet og samtidig kan give en mulighed for at få ny tekstur, overflade eller trække sig tilbage til sig selv indenunder … og dermed udføre en anden (fiktiv) koreografi.

cloth er fortaler for koreografi som dækning snarere end afsløring af form og betydning. At gendanne og dække på ny er derfor dens strategi – ved en række genoptagelser, hvor man videreforarbejder og stiller spørgsmål ved syn og sprog både i konkrete og virtuelle termer. Formålet er at tillade kunstpraksis at opretholde en diskussion om at være mindre kendt på forskellige sociale, kulturelle og politiske vilkår.

cloth refererer til begrebet “fold”, (en form, der er skabt ved en let drapering af en løs beklædningsgenstand), et begreb som blev formuleret af filosof Gilles Deleuze’s læsning af Leibniz og barok æstetik.

Credits
Koreograf / Cristina Caprioli
Premiere / April 2011 ved Moderna Museet Stockholm, Sverige

Publikum er velkomme til at bevæge sig rundt om installationen og kan gå til og fra.

Værket er en del af Dansehallernes CLOSE ENCOUNTERS, 5 dage med nærværende værker.

Cristina Caprioli
Danser og koreograf med base i Stockholm, Sverige. I midten af 90’erne grundlagde Cristina Caprioli ccap, hvor hun producerer sceneopførelser, installationer, videoer, objekter, publikationer og koreografi samt driver langsigtede tværfaglige forskningsprojekter. Efter årtiers løbende banebrydende arbejde har Caprioli fået status som en af Sveriges mest konsekvente innovative koreografer. Hendes arbejde er præget af præcision, kompleksitet og en højteknologisk fysikalitet. Caprioli er professor i koreografi og har modtaget en række prestigefyldte legater og priser.
ccap.se


Om Den Frie Udstillingsbygning

Dansehallerne samarbejder med Den Frie igennem sæson 2017/18 og præsenterer flere events og forestillinger der i foråret 2018.
Den Frie Udstillingsbygning præsenterer et varieret udstillingsprogram med både danske og udenlandske kunstnere, der alle forholder sig til tidens aktuelle emner. Huset er en platform for den levende kunst og ny kunstproduktion med deltagelse af mange kunstnere og tæt dialog kunsten, kunstneren og publikum imellem.
Denfrie.dk

15. feb kl. 20-21.30 / 16. feb kl. 14-17 + kl. 20-21.30/ 17. feb kl. 15-18

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, Kbh Ø