Aktiviteter

En bred vifte af danske og internationale kunstnere

CLOSE ENCOUNTERS Vol. 2

Performances, installationer, møder og samtaler

En festival for det modige publikum!
Kom helt tæt på og deltag aktivt, når vi åbner dørene for fire dage med internationale koreografiske værker, der inviterer dig som publikum og iagttager ind i et medskabende univers. De nærværende værker og installatio­ner foregår i rammerne af Den Frie Udstillingsbygning, med tråde ud i det Københavnske byrum og som lydbilleder på lokale radiofrekvenser.
Fællesskaber, følelser, dynamik, social adfærd og normer, nære møder og de spor og rum, vi skaber i verden omkring os, er i fokus. Der er værker for alle.

Dansehallerne har  i mange år arbejdet med deltagerinddragende kunstprojekter. Det kræver mod og investering af publikum at indgå i et inddragende værk eller en kunstnerisk proces. Når vi som publikum tager chancer og deltager, stimuleres vi måske til et fornyet syn på tilværelsen fremfor blot at få bekræftet det vi ved. Kunsten kan få os til at bevæge os ud over det, vi allerede tænker, kender og gør.

Værker med fællesskab og udforsken, der dykker under overfladen
De allermindste kan gå på opdagel­se i en fantasifuld verden skabt af knitrende papirsposer. Publikum kan gribe pennen og skrive og skrible, alt imens de bliver vævet ind i et koreografisk værk. Der reflekteres over om følelser er noget, der kommer fra dig eller til dig.

I et skulpturelt landskab af stave bevæger kroppe sig med et tegne-instrument som en slags hovedbeklædning. Social deltagelse manife­sterer sig billedligt. I et andet værk er der potentiale for, at en kollektiv krop opstår, når deltagerne med hovedtelefoner på bliver guidet igen­nem et kalejdoskopisk lydlandskab af liv fra fjerne og ukendte steder.
En duet undersøger, om vi kan forlade overfladen og befri os fra det overflødige.

På gader og stræder møder forbipasserende kunstnere der, hver for sig eller sammen, er i bevægelse på deres fastlagte ruter. Hvilken opførelse og normer er accepteret og forventet af de fleste? Er vi alle medansvarlige for at skabe det offentlige rum, når vi med vores gøren skaber en daglig koreografi?

Kig også forbi til kunstnersamtaler Meet Eat and Talk og Books on the Move – en rejsende online boghandel for dansende, bevægende og tænkende! Der vil være oplevelser for alle aldre også de helt små.

Selve åbningseventen for festivalen 4. april er One Chicken hundred Oysters med den svenske performer, koreograf og kok Marcus Doverud, her kokkereres i fælleskab.

Vi inviterer publikum helt tæt på. Velkommen til en festival med glæde, skønhed, provokationer og udforsken.

Åbningstider for festivalen
4. april kl. 18.00-21.30
5. + 6. april kl. 15.00-21.30
7. april kl. 15.00-18.00

Program
Se detaljeret program for de enkelte dage her

Billetter til festivalen
Man køber en festivalbillet til en eller flere dage i perioden 4.-7. april 2019 og kan den valgte dag, opleve alle værker, installationer og talks der foregår. Der tages dog forbehold for begrænset pladser til forestillingerne IN IT TOGETHER og feelings. Børneforestillingen KNITREN køber man særskilt billet til.

 

Forestillinger & installationer
Knitren / Danseforestilling for de mindste af Räserbyrån (SE)
Opføres 2 gange hver formiddag 4.-7. april.
Billet hertil købes særskilt her

One Chicken hundred Oysters / Kokkerering – vi mødes omkring et måltid af Marcus Doverud (SE)
Åbningsevent 4. april kl. 18.

Notebooks, small acts of friendship /
Skriveværksted i koreografisk værk af Alix Eynaudi (FR/AT)
Kan opleves løbende i festivalens åbningstid.

feelings / Performance og setting af Adriano Wilfert Jensen (DK)
Selve performancedelen opføres 4.-6. april kl. 20-21.15 + 7. april kl. 16-17.15 OBS! Der er begrænset pladser til forestillingen. Setting kan opleves i festivalens øvrige åbningstid.

Communication Capture / Performance og installation af Stella Geppert (DE)
Denne performance, som er en konstant proces af kommunikation, er åben for publikum i festivalens åbningstid. Den publikumsinddragende del af værket varer min. 45 minutter og foregår på følgende tidspunkter 4. april kl. 19-20 / 5. april kl. 16-17 + 19-20 / 6. april kl. 16-17 + 19-20 / 7. april kl. 16-18

IN IT TOGETHER / Installation og deltagerinddragende forestilling med radiotransmission af hello!earth (DK)
Forestillingsdelen opføres 5.-6. april kl. 16-16.50 + 19-19.50 / 7. april kl. 15-15.50 + 17.17.50
OBS! Der er begrænset pladser til forestillingen. Man deltager i de 50 minutter, som værket varer. Installationsdelen kan opleves i festivalens øvrige åbningstid.

Meat Me / Performance-installation af Fabio Liberti & Emanuele Rosa (I)
Værket kan opleves 6. april kl. 19.30-20.15 + 7. april kl. 15-15.45

Topologie / Sceniske processer i byrummet og installation af Annie Vigier & Franck Apertet (les gens d’Uterpan) (FR)
Projektet er i gang i perioden 2.-11. april – og installationsdelen kan opleves i hele festivalens åbningstid. Se nærmere info ved at klikke på værket.

Hvor / Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, København