Aktiviteter

Amanda Piña (MX/CL/AT)

CLIMATIC DANCES – Endangered Human Movements Vol. 5

Præsentation / Amanda Piña, mexicansk-chilensk-østrigsk koreograf, danser og kulturarbejder
En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

“These so-called traditional dances stand in fact as creative social devices to visualize
and intervene into socio-environmental relations, stressing the interdependence
between all life forms in this mountain region.”
Alessandro Questa

Climatic Dances er navnet på den femte del af Endangered Human Movements series – forskning udført af koreograf Amanda Piña om det aktuelle tab af kulturel og biologisk mangfoldighed.
Den kunstneriske forskning i Climatic Dances er inspireret af arbejdet af den mexicanske antropolog Alessandro Questa om to ”traditionelle” danse i det nordlige højland Puebla, opført af indfødte Masewal mennesker, i forbindelse med klimaændringer og stigende udnyttelse af minedrift i regionen.

Til programmet CHOREOGRAPHY IN ACTION giver Amanda en præsentationen af et essay om muligheden for dans, som en social og miljømæssig bevægelse. Hun giver indsigt i sit arbejde og dele koreografisk og visuelt materiale, der er relateret til hendes forskning i klimadanse. Dette første udkast bliver præsenteret i oktober 2019, i Mexico City (Museo Universitario del Chopo UNAM) og får premiere i marts 2020, i Wien (TQW).

Endangered Human Movements er titlen på et længerevarende projekt, der startede i 2014, med fokus på menneskelig bevægelsespraksis, som er blevet dyrket i århundreder over hele verden. Inden for denne ramme er der udviklet en række forestillinger, workshops, installationer, publikationer og et omfattende online arkiv, der rekonstruerer og gen-kontekstualiserer menneskelig bevægelsespraksis, som er i fare for at forsvinde, med det formål at frisætte deres fremtidige potentiale.
https://nadaproductions.at/projects/endangered-human-movements
https://www.bmfb.at/sites_en/bewegungen.html

Om Amanda Piña
Er en mexicansk-chilensk-østrigsk koreograf, danser og kulturarbejder, der bor mellem Wien og Mexico City. Hendes koreografiske arbejde beskæftiger sig med kolonisering af kunst, der fokuserer på den politiske magt i dans, forstået som social og miljømæssig bevægelse. Hendes forestillinger er nutidige ritualer til midlertidig afvikling af de ideologiske adskillelser mellem moderne og traditionel, mennesket, dyret og planterne, naturen og kulturen. Amanda Piña er interesseret i at skabe kunst der går ud over idéen om et produkt og i at udvikle nye rammer til skabelsen af ​​sensuelle oplevelser.
Hendes arbejde inden for den kunstneriske forening nadaproductions er blevet præsenteret i kendte kunstinstitutioner som TQW, MUMOK og ImpulsTanzFestival i Wien, Fondation Cartier, Paris, DeSingel, Antwerpen, Royal Festival Hall London, ImpulsTanzFestival Wien, STUK Leuven, Buda Kortrijk, Beursschouwburg Bruxelles, Tanz NRW, Düsseldorf og HAU, Hebbel am Uffer, Berlin, NAVE og Festival Internacional Santiago a Mil i Chile.
Hun leder i øjeblikket et galleri, der er specialiseret i dans og performance i Wien, og arbejder med gennemførelsen af ​​det længerevarende projekt Endangered Human Movements, dedikeret til dans og kulturelle praksis, der allerede er forsvundet eller truet med udryddelse. Fire dele af forskningen inden for dette projekt er allerede realiseret og inkluderer forestillinger, publikationer, kuratorrammer, workshops og foredrag.

www.nadaproductions.at
https://nadaproductions.at/performance/climatic-dances
https://www.bmfb.at/sites_en/bewegungen.html
https://nadaproductions.at/books
www.nadalokal.at

Præsentationen er en del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION.

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere, eksperter og andre gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger. Ny gæst hver mandag. På disse mandagsmøder deles tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.
kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré