Aktiviteter

Fanclub (DK/SE/NO) / Kunsthal Charlottenborg

Choreography in Action

Danserkollektivet Fanclub

Hvilket vokabular tilhører danseren, og hvordan kan hun som skikkelse få os til at tænke, bevæge, handle…?
I løbet af en to år lang (ud)spredt process, kaldt We Are Dancers, har Fanclub samlet en bred vifte materialer, der alle relaterer til danseren – med en drivkraft for at udforske andre marker og nye potentialer, samt afprøve disse i kunstneriske, såvel som ikke-kunstneriske sammenhænge og situationer. 

I Kunsthal Charlottenborg vil Fanclub lave et “selv-interview” baseret på materialer og metoder fra denne proces, hvor danseren, kollektivet og strukturer fra arbejde og hverdag vil være central.

Dette arbejde og materiale er også grundlaget for Fanclubs aktuelle performance-koncerten WE ARE DANCERS – A CONCERT

Eventet vil foregå på engelsk.

Fanclub er Andrea Deres, Carolina Bäckman, Ellesiv V. Selseng og Sofia Karlsson – et danserkollektiv med base i København. Fanclub blev grundlagt i 2010 med et fælles ønske om at udfordre sig selv såvel som de nuværende strukturer inden for den danske dansescene. De begyndte at indlede og selvproducere projekter ved at invitere kunstnere, som de fandt interessante i forskellige samarbejder – med det formål at tage ejerskab for deres kunstneriske aktiviteter og udfordre danserens position.
fanclubdance.com

Konceptet
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst.
Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser. Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag fra 18. september 2017 til 28. maj 2018.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré

Grafiker / Jacob Grønbech Jensen