Aktiviteter

David Tholander & Frederikke Larcheveaut Tholander (DK) / Kunsthal Charlottenborg

Choreography in action

David Tholander &  Frederikke Larcheveaut Tholander (DK) / TRYLOLOGI

Tryllekunstneren afslører aldrig sine hemmeligheder.
Psykologen afslører menneskehjernens hemmeligheder.

Trylologi er en hybrid mellem tryl og foredrag, hvor psykolog Frederikke Tholander og tryllekunstner David Tholander bruger tryl til at gøre publikum klogere på, hvordan menneskers perception og kognition fungerer, samt hvordan dette påvirker menneskelig adfærd.
Trylologi er et foredrag baseret på forskning, optiske illusioner og live trylleri.
trylologi.dk

David Tholander
Han er lillebror og har over 15 års erfaring indenfor trylleri. En periode hvor han har fået erfaring med menneskers tankemønstre og observationsmåder – samt bevidsthedens faldlemme – i praksis.
David har optrådt en lang række forskellige steder – fra trylleri i en 75 km/t rutsjebane til shows for 1600 tilskuere. Hovedparten af hans arbejde består i optræden, hvor kombinationen af tryl, poesi og klovn er tilbagevendende karakteristika. Davids arbejde inkluderer derudover undervisning, foredrag og rådgivning på teater- og tv-produktioner.
David har en bachelor i kommunikation ved Aalborg Universitet, og 2 års uddannelse ved Ècole Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, Paris.

Frederikke Tholander
Hun er storesøster og uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. I Trylologi bruger Frederikke sin viden om menneskelig perception og kognition til at løfte sløret for, hvordan det kan lykkes for en tryllekunstner at overraske mennesker, men i mindre grad hunde og slet ikke computere.

Frederikke arbejder som senior user experience designer hos Designit i Aarhus, hvor hun hjælper tegnestuens designere med at skabe brugervenligt design. Dette gør hun ved brug af viden om den menneskelige psyke og perceptionsapparat, samt gennem interviews med brugere og analyser af design i en konstant søgen efter at forhindre teknologien i at lave tricks med brugeren.

OBS! Den 9. oktober kigger Kaffenklubben forbi til eventet, og I kan ved den lille vogn køber god kaffe, iskaffe, te, chokolade, snacks m.m. til at forsøde aftenen med.

Konceptet
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst.
Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk. Det er primært henvendt til branchen og er samtidig åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag fra 18. september 2017 til 28. maj 2018.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

Kl. 19-21

Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré

Foto: Kasper Risbøl Hemme