Aktiviteter

Jens Hauser / Kunsthal Charlottenborg

Choreography in Action

From Wetware Art to Greenness Studies
Foredrag ved Jens Hauser (DE)

Hvad er en ‘krop’ der kan ‘koreograferes’ i dag?
Mediefilosof og kurator Jens Hauser har udtænkt udtrykket “mikroperformativitet” for at forstå, hvordan samtidens kunstnere iscenesætter det levende i en sammenhæng mellem æstetik, performance og techno-science. Han udfordrer vores nuværende forståelse af, hvad der er ‘liv’ og ‘natur’ ved at præsentere en rejse fra wetware kunst til grønne studier.

Jens Hauser (DE) Postdoc og kunstkurator med fokus på samspillet mellem kunst, teknologi, trans-genre og hybrid æstetik.

Eventen foregår på engelsk og er en del af Dansehallernes program CHOREOGRAPHY IN ACTION. Det finder sted i Charlottenborg Art Cinema, og der er fri entré.

Jens Hauser
Han er fra Schwerte,Tyskland og har base i København og Paris. Jens Hauser har en dobbelt post-doktor forskningsstilling hos både Institut for Kunst- og Kulturstudier og på Medicinsk Museion på Københavns Universitet. Han er også et fremtrædende tilknyttet fakultetsmedlem ved Department of Art, Arthistory and design, Michigan State University, og er tilknyttet fakultetsmedlem ved Department of Image Science, Donau Universitet Krems.
I skæringspunktet mellem mediestudier, kunsthistorie og epistemologi har han tidligere udviklet en teori om biomedialitet som led i sin ph.d. på Ruhr University Bochum, og har også en grad i videnskabs- og teknologidournalistik fra Université François Rabelais i Tours.
Jens Hauser sidder i juryen i flere internationale kunstpriser bl.a. Ars Electronica, Transitio or Vida, samt repræsenteret i flere nationale videnskabelige fonde. Han er også med-grundlægger af den europæiske kulturkanal ARTE (1992), har produceret talrige reportager og radioprogrammer til tyske og franske public service radio- og tv-tjenester og har fået en lang række essays i trykt journalistik og i kunstbøger igennem mange år.


Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION

Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen, er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser. Der er fri entre.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.
kunsthalcharlottenborg.dk/

kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré