Aktiviteter

Marie Topp (DK) & Julia Giertz (SE) / Kunsthal Charlottenborg

choreography in action

Marie Topp & Julia Giertz / Den Haptiske Serie

Julia Giertz og Marie Topp er uddannet dansere fra Den Danske Scenekunstskole i 2009. De har siden 2014 haft en nær kunstnerisk dialog, som bl.a har resulteret i værkerne Forerunning (Topp, 2014), The Visible Effects of Force (Topp, 2015) samt Sound as Touch (Giertz, 2016)

I sommeren 2016 tog de sammen initiativ til en ny serie af værker der undersøger, hvordan politiske og kulturelle strukturer er indlejret i sansningen. Serien udforsker det feministiske potentiale i at arbejde med sanserne og kroppen og om teatret som et potentielt rum for nye erkendelser.

På denne aften på Charlottenborg vil Giertz og Topp introducerer det helt nye værk, Liaisons, tankerne bag den samlede serie og tale om deres kontinuerlige samarbejde. Dette foregår i en samtale med Naya Moll og publikum.

Den haptiske serie
Udgangspunktet for denne nye serie af værker er interessen for haptisk perception.
Den haptiske sansning opløser distancen mellem betragter og det der betragtes. Øjnene bliver organs of touch, og huden bliver en essentiel formidler af information.

Liaisons er et værk, der undersøger synet. I dette værk anvender vi uskarphed og sløring som en metode for at skabe plads for andre erkendelser og repræsentationer end det der produceres, når kroppe betragtes af et optisk, skarpt og distanceret blik.

Seriens andet værk Oceanic har premiere i 2019. Med Oceanic fortsætter vi vores undersøgelse af, hvordan sociale og politiske strukturer er indlejret i sansningen. I dette værk undersøger vi på strukturel lyttende/strukturel hørelse med særligt fokus på kvindens stemme og de kulturelt bestemte kropslige reaktioner der opstår, når vi i patriarkatet lytter til en lys og skinger kvindestemme.

Marie Topp blev i 2017 interviewet om begge projekter af Naya Moll til det feministiske tidsskrift Friktion. Dette interview kan høres her:


Marie Topp
er koreograf og danser, baseret i Danmark og Sverige.Hun har de seneste år skabt følgende værker: The Everyday Practice of Resistance (2012), Forerunning (2014), The Visible Effects of Force (2015) og sammen med kollektivet RISK; In Between Concrete (2016). I øjeblikket samarbejder hun med Julia  Giertz, Margret Sara Gudjonsdottir og Eric Andersen.
Siden 2017 har hun kurateret den daglige træning i Dansehallerne. Hun er en del af Dansehallernes Kunstneriske Råd og bestyrelsen i Uafhængige Scenekunstnere.
https://marietopp.wordpress.com/

Julia Giertz kunstneriske praksis kortlægger kropslig og strukturel respons på vibration med udgangspunkt i musik, fysik og perception af lyd -en praksis hun kalder Sound as Touch. Julia Giertz samarbejder i øjeblikket med Marie Topp, Sindri Runudde (SE), Lisa Nyberg (SE), Tyler Mathew Oyer (USA) og andre. Hendes arbejde er blevet vist på Venedig Biennalen, Audiorama, Nordberg festivalen og Charlottenborg Kunsthal. Giertz underviser desuden på Malmö Arts Academy, Jyderup højskole, samt i Popkollos program “Vem Kan Bli Producent”.
Se soundastouch.com for mere information.

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst.Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser. Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag september 2017 til 28. maj 2018.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.
kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

Kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré

Foto / Danjel Andersson