Aktiviteter

Tina Tarpgaard (DK) / Kunsthal Charlottenborg

Choreography in Action

Tina Tarpgaard (DK) / The Membrane Project, encounters with the non human body

Aftenen vil bestå af en times præsentation og 30 minutters diskussion.

Tina Tarpgaard vil dele sine tanker og erfaringer fra de igangværende udforskninger af menneskelige møder med det ikke-menneskelige i en kunstkontekst. Hun vil fremlægge uddrag af eget og kollegaers arbejde og desuden opføre et lille uddrag af koreografisk materiale fra det nuværende arbejde MASS-bloom explorations. Tina Tarpgaard vil desuden gerne diskutere spørgsmål om økologi og bæredygtighed og på hvilken måde det kan påvirke det kunstneriske arbejde og metoder.

The Membrane Project er en serie af koreografiske forestillinger af recoil performance group der iscenesætter både menneskelige og ikke menneskelige kroppe. Fra mikroskopiske lysende alger til orme der formulder selve scenografien – vores menneske-centrerede udgangspunkt konfronteres i dette projekt med de bitte små helte der indtager scenen. Projektet makerer et ønske om at adressere økologi og beæredygtighed og diskurtere hvordan dette måtte påvirke måden vi skaber koreografisk kunst. Koreograf Tina Tarpgaard vil presentere tankerne bag og de erfaringer som er opstået i projektet ind til videre og samtidig invitere til en diskurtion af værket.

Tina Tarpgaard er en dansk koreograf og grundlægger af recoil performance gruppe. I hendes nuværende arbejde udforsker hun krydsfeltet mellem koreografi og økologi, gennem de iscenesatte møder mellem mennesket og det ikke-menneskelige. Over et 3 årigt forløb er The Membrane Project rammen for udfoldelse af en serie værker og events, der beskæftiger sig med møderne med andet end mennesket i en scenekunstkontekst. Begyndende med As I collapse (2017), en opsætning af (mikroskopiske) alger og mennesker, formatet bevæger sig fra den konventionelle sceneopstilling til en fordybende installation med MASS-bloom explorations (2018) og afsluttes med Extended Falls to Humanity (2019), en genfortolkning af menneskers levesteder, herunder det offentlige rum som indbyggede fysikaliseringer af vores arts organisation og magtstrukturer.

www.recoil-performance.org

Konceptet Choreography in Action
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen, er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser. Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag fra 18. september 2017 til 28. maj 2018.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

Kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré