Aktiviteter

Marie Topp (DK), Olivia Riviere (SE/DK), Efva Lilja (SE/DK) / Kunsthal Charlottenborg

Choreography in Action

Dansehallernes Projektcenter  / Internationalisering som overlevelsesstrategi

Hvordan vælger man som selvproducerende koreograf og kunstner at relatere sig til det internationale felt med dets forventninger, og hvilke strategier kan man have for dette?

Vi har inviteret de to koreografer og dansere Olivia Riviere (DK/SE) og Marie Topp (DK) til at lave oplæg til diskussion og videndeling om deres syn og erfaring med internationalt arbejde i en samtale med koreografen og direktøren for Dansehallernes Efva Lilja (DK/SE).

Samtalen vil være på engelsk.

Om Marie Topp
Marie Topp er koreograf og danser. Hun er baseret i København og Stockholm. Siden sin afgang fra Statens Scenekunstskole i 2009 har hun bl.a koreograferet og produceret flere soloværker. Parallelt med dette har hun siden 2009 været en del af koreograf kollektivet RISK og træningsfælleskabet Åben Træning. Hun er gæstelærer på AFUK og DOCH (University of Dance and Circus, Sweden) . Marie Topp er i øjeblikket kurator af den daglige træning i Dansehallerne, medlem af Dansehallernes kunstneriske råd og Uafhængige Scenekunstneres bestyrelse.

Maries tanker og oplæg til diskussion og erfaringsdeling
Jeg valgte hurtigt efter at jeg blev færdiguddannet i 2009 at jeg ønskede at placere med mit arbejde i en international kontekst. Kvalitetsbegrebet i Danmark var for snævert defineret og gav ikke den nødvendige stimulering eller den konstruktive modstand, jeg havde brug for for at udvikle mig. Mit valg blev at orienterer mig internationalt, på samme tid som jeg engagerede mig i lokale kollektive sammenhænge, primært sin en del af RISK. Jeg kan tale om de muligheder og udfordringer som det har bragt med sig, med konkret udgangspunkt i The Visible Effects of Force (Produceret i Tyskland 2015) og mit nuværende projekt  Liaisons (produceret i Sverige og Danmark 2018)”

Om Olivia Riviere
Olivia Riviere er en svensk danser og koreograf baseret i København. I 2015 tog hun afgang fra Den Danske Scenekunstskole og har siden været del af koreograf- og dansegruppen DANSEatelier: et sted der rummer dagligt arbejde og praksis samt organisering af events så som ’Performance Feast’, ’thecarrierbagfestival’ og ’DANSEatelier feat. Friends’. Olivia har i sit arbejde som koreograf skabet værker så som ’in sync, parallel to or side by side’ og – i samarbejde med Lisen Pousette – ´Feeling L00w’ der blev vist til CPH Art week 2017. I øjeblikket er hun aktiv som lærer og performer for KIT’s samarbejdsprojekt ’Body and Architecture’.

Olivias tanker og oplæg til diskussion og erfaringsdeling
Vi i Danseatelier arbejder selvfølgelig som så mange andre i feltet mere eller mindre internationalt, i en konstant bevægelse der imellem. Men jeg vil sige at vi først og fremmest er interesseret i kontinuitet, deling af kundskab og praksis, social og kunstnerlig tryghed som modstand til det prekære og individualiserede samfund, og den lokale forankring.

Konceptet for CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst.
Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk. Det er primært henvendt til branchen og er samtidig åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag fra 18. september 2017 til 28. maj 2018.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største og smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

kl. 19-21

Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré