Aktiviteter

Solveig Styve Holte og Ann-Christin Kongsness (NO) / Kunsthal Charlottenborg

Choreography in Action

Performance lecture ABOUT
ved norske Solveig Styve Holte og Ann-Christin Kongsness

Kunstnerisk arbejde betyder at være i en sammenhæng med tanker og praksisser, som andre har tænkt og udøvet før. Denne erkendelse ligger til grund for ABOUT, en ny serie af koreografiske værker initieret av Ann-Christin Kongsness.

ABOUT er en ramme til at undersøge forholdet mellem de teoretiske og udøvende aspekter af et kunstnerisk arbejde. Til hver runde inviterer Kongsness scenekunstnere ind i en kollektiv arbejdsstruktur og proces, som er defineret af et fælles sæt regler.
Til denne første udgaven af ABOUT, som har premiere på Black Box teater i februar og kommer til Spriten kunsthall allerede i marts, har Kongsness inviteret  Solveig Styve Holte. Deres undersøgelsen tager form som performance lectures, et format, hvor noget siges og noget gøres. Ved at trække teori ind i forestillingsrummet, på scenekunstnernes hjemmebane, kan Holte og Kongsness benytte rummets poetiske potentiale til at koreografere nye relationer mellom teoretiske og æstetiske perspektiver og praksisser.

Kunstnerisk koncept og ledelse / Ann-Christin Kongsness
Udøvelse, koreografi, tekst / Solveig Styve Holte, Ann-Christin Kongsness
Lysdesign / Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Illustration / José Luis Maldonado Quintero
Grafisk design / Ylva Greni Gulbrandsen
Programtekst / Black Box teater
Prodution / Ann-Christin Kongsness
Co-produktion / Black Box teater, FRANK
Støttet af / Kulturrådet

Ann-Christin Kongsness og Solveig Styve Holte arbejder begge inden for feltet dans og koreografi i Oslo, som udøvende, koreografer, facilitatorer og skribenter.

Ann-Christin Kongsness er uddannet fra Spin Off Forstudium i Dans, Universitetet i Stavanger og Skolen for Samtidsdans, og er undervejs i en BA i æstetiske studier ved Universitetet i Oslo. Af tidligere arbejde kan nævnes produktionen Latest Notes i samarbejde med Ingrid Berger Myhre, og Soft Manifesto i samarbejde med Marte Reithaug Sterud, som begge havde premiere på Black Box teater i 2015. Hun er også redaktør for netplattformen framtidsdans.no.

Solveig Styve Holte er uddannet fra Norges Dansehøgskole, Skolen for Samtidsdans og har en MA i Koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hendes afgangsprojekt Lightness undersøgte, hvordan koreografi kunne manifestere sig i forskellige udtryk og bestod af en bog, seks soloer til Museet for Samtidskunst og et scenisk værk til Black Box Teater. Dette arbejde blev videreført i produktionen Lightness: Fleire som havde premiere på Dansens Hus i marts 2017.

Kongsness og Holte har arbejdet sammen jævnligt siden 2011 i forskellige sammenhæng, og de er begge redaktører for antologien KOREOGRAFI, som består af tekster skrevet af nordiske dansekunstnere. Der kommer ny udgave i efteråret 2018.

Konceptet Choreography in Action
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag.
Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen, dog åbent for alle. Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag fra 18. september 2017 til 28. maj 2018.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer.

Kunsthal Charlottenborg er et af de største udstillingssteder for samtidskunst i Nordeuropa. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: 2 timer

Kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré

Foto / Tale Hendnes