Aktiviteter

Kunstpolitik og publikum / Kunsthal Charlottenborg

Choregraphy in Action

Emnet er Kunstpolitik og publikum, som vi diskuterer sammen.
Vi har inviteret Tuomas Laitinen (FI), der forsker i området, til at bidrage til at udfolde emnet.

Hvad er publikum? Hvorfor er de der? At tegne et billede af publikum er en præsentation af en kunstnerisk forskningspraksis fokuseret på spørgsmålet om publikum – eller publikum som et spørgsmål. Baggrunden for dette spørgsmål er de deltagerinddragende, oplevelsesmæssige, relationelle og fordybende forestillinger, som tager publikum med som en del af deres kunstneriske materiale, proces og endda forfatterskab. Hvorfor er modtagelsen af ​​forestillinger, der eksperimenterer med tilskuer så forvirrende, mens modtagelse af kunsten er blevet overvejet siden Aristoteles? I sin forskning sigter Tuomas Laitinen efter at afsløre funktioner i publikumspositionen og dets funktioner og at generere publikum af hidtil uset karakter. Denne præsentation er en deltagende begivenhed, hvor teatret bruges som forskningsapparat.

Tuomas Laitinen er leder, performancekunstner og forfatter. Hans kunstneriske praksis har drejet sig om at opfinde nye former for performance der er baseret på publikums kropslige oplevelse og stiller spørgsmål ved det at være tilskuer. Hans arbejde har blandt andet taget form som retreats, familiesammenkomster, møderitualer og 7-dages mysteriespil.

Siden 2005 har hans kunstneriske base været Reality Research Center, et Helsinki-baseret eksperimentel performative kunstkollektiv. Han har arbejdet i redaktionen for ​​Esitys-magasinet 2007-17, har skrevet anmeldelser og artikler til finske ikke-akademiske publikationer siden 2005 og er medredaktør af Esitysradio-podcast.

Gennem hele sin karriere har han været aktiv i skabelse af organisatorisk grundlag for det uorganiserede performancefelt i Finland. I 2017 begyndte han en doktorgrad i kunstnerisk forskning ved Theatre Academy of Uniarts Helsinki. Hans forskningsprojekt fokuserer på performance tilstedeværelse, publikums subjektiviteter og sideløbende praksisser til det at være tilskuer.

Nærmere info om Tuomas Laitinen her

Eventen foregår på engelsk.
Det finder sted i Charlottenborg Art Cinema, der er fri entré.

Konceptet
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst.
Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen er dog åbent for alle. Mød Dansehallernes tilknyttede kunstnere hver mandag fra 18. september 2017.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes vigtigste samarbejdspartnere i sæson 2017/18, og er vært for Dansehallernes faste ugentlige og månedlige præsentationer. Kunsthallen præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med internationalt udsyn, der omfatter kunst af såvel talenter som etablerede stjerner fra både ind- og udland.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré