Aktiviteter

Kristin Ryg Helgebostad og Laura Marie Rueslåtten (NO)

CHEERS / AFLYST

Aflysning / annoncering: Vi er utrolig kede af at måtte meddele, at de norske coronarestriktioner har holdt ellers ustoppelige Kristin Ryg Helgebostad og hele holdet bag CHEERS hjemme – forestillingerne på Edison den 2. og 3. oktober er således aflyst. I stedet præsenterer vi med stolthed Deep Etude af kometen Alma Söderberg – samme tid og sted; billetsalg starter om få dage.

Forestillingen præsenteres i samarbejde mellem Dansehallerne og Betty Nansen Teatret: 

Dansehallerne x Betty
Cutting-edge performances, talks & more
September-Oktober 2020 

Seks kvinder på scenen og hvirvlende pompoms.
Da Kristin Ryg Helgebostad var teenager, var hun cheerleader i den lokale ishockeyklub. Med CHEERS hylder og fordrejer hun genren cheerleading og den uforudsigelige kraft og energi, der opstår, når vi sammen hepper på nogen eller noget – dette i frugtbart samarbejde med komponist og klokkenist Laura Marie Rueslåtten.

Det, vi ser, er ikke miniskørter og spektakulær akrobatik, som vi kender det fra cheerleading i amerikanske film. I CHEERS leges der musikalsk og forvrængende med genrens udtryk, æstetik og bevægelsessprog: Geometriske formationer forvandles, når de skabes liggende fremfor stående. Klokkespil mikses med den insisterende heppen, der bølger fra hvisken til brølen med budskab om handling! Kvinderne åbenbarer en kraft, som styrker, svækker og forandrer et skrøbeligt, men kærligt fællesskab.   

CHEERS vandt NATT & DAG Oslo-prisen for Bedste Sceneoptræden i 2018 og blev nomineret til Dansekritikerprisen af Kritikerlaget i Norge i 2019.  

Makkerparret Helgebostad/Rueslåtten er i 2020 udvalgt som Aerowaves-kunstnere med værket CHEERS. Aerowaves er et prestigefyldt internationalt netværk, som hvert år udpeger de tyve mest talentfulde og lovende koreografer i Europa.
Aerowaves.org 

Her kan du se Danjel Andersson og Elisa Kragerup introducere til forestillingen:

Credits
Koncept / Helgebostad/Rueslåtten
Performer
e / Marianne Kjærsund, Sigrid Hirsch Kopperdal, Julie Moviken, Berglind Rafnsdottir, Charlott Utzig, Kristin Ryg Helgebostad, Laura Marie Rueslåtten
Koreograf / Kristin Ryg Helgebostad
Komponist / Laura Marie Rueslåtten
Lysdesign og scenografi / Elisabeth Nilsson

Kostume og scenografi / Thale Kvam Olsen
Fotos / Simen Dieserud Thornquist
Producent / Idun Vik
Produktionsassistent / Frida Bang Søfting
Premiere / Dansens Hus, Oslo, november 2018

Varighed / 49 minutter

Koreograf Kristin Ryg Helgebostad er en anerkendt norsk danser og koreograf. Hun arbejder med en bred vifte af performative og koreografiske strategier og har en master i koreografi fra Oslo National Academy of the Arts. Kristin har skabt en lang række roste, prisvindende og nominerede værker og har turneret i hele Europa. I Danmark har Kristin skabt forestillingen The Real Raw for Corpus ved Den Kongelige Ballet i samarbejde med Roskilde Festival i 2019.
www.kristinryghelgebostad.com 

Laura Marie Rueslåtten er uddannet klokkenist og en af få professionelle klokkenister i Norge. Hun arbejder som sådan ved Oslo Rådhus og Urianienborg Kirke og er aktiv musiker i diverse ensembler. Laura Marie har specialiseret sig i moderne musik og er ofte involveret i tværkunstneriske samarbejder. Hun komponerer og inviteres til at optræde ved lejligheder som statsbesøg og Nobelprisceremonien. Laura har turneret med kunstneriske projekter i Norge og Europa.  

CHEERS er opfølgeren Helgebostad/Rueslåttens tidligere samarbejde om den kritikerroste forestilling ME TOO (2015), som siden premieren har turneret omfattende i Norge og Europa. ME TOO fusionerer ​​håndklokker og bevægelse til et landskab af materialiseret energi og blev nomineret til Dansekritikerprisen af Kritikerlaget i 2015 samt valgt til Aerowaves-netværket og ICE HOT Nordic Dance Platform i 2016. 

Hvor og hvornår
CHEERS
opføres 2.-3. oktober kl. 20 på Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C (Betty Nansen Teatrets anneksscene)

OBS: Før Dansehallerne x Betty åbner op for publikum, vil vi have iværksat en række forholdsregler, som støtter op om de generelle anbefalinger vedr. hygiejne, fysisk afstand, mv. Hvis det mod alle forventninger skulle ske, at vi ikke kan gennemføre forestillingen, vil publikummer med billet få pengene retur. Man kan derfor roligt købe billetter til CHEERS.