Aktiviteter

Solveig Styve Holte (NO) / CHOREOGRAPHY IN ACTION

Lancering af anden udgave af KOREOGRAFI / CHOREOGRAPHY

BOGLANCERING & DIALOG / Solveig Styve Holte (NO)
Del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION

Velkommen til den danske lancering af anden udgave af antologien Koreografi / Choreography. Efterfølgende vil der være en dialog, hvor de danske bidragsydere deltager i en samtale med antologien som udgangspunkt.

Antologien Koreografi / Choreography kommer frisk fra tryk i slutningen af ​​oktober 2018 og består af elleve tekster skrevet af kunstnere indenfor danse- og koreografifeltet i Norden. Hver tekst bygger på et specifikt emne, som redaktørerne har anmodet om og udviklet i dialog med bidragyderne.

Redaktionen består af Solveig Styve Holte, Ann-Christin Kong Ness og Venke Maria Sortland: Vi ønsker at genopbygge og udvide en rig og kompleks forståelse af begrebet koreografi. Vi nærmer os koreografi som et særskilt vidensområde, og forsøger at række os mod og bidrage til at skabe et større nordisk fagfællesskab. Vores ambition er at tage hånd om et reflekterende rum, som vi oplever er truet, nemlig tænkning omkring hele det kunstneriske arbejde.

Bidragsyderne omkring dette spørgsmål er Ellen Söderhult, DANSEatelier, Marie Bergby Handeland, Tone Pernille Østern, Galerie, Jana Unmüssig, Ann-Christin Kongsness, Brynjar Bandlien, Satu Herrala, Alexander Roberts, Ilse Ghekiere, Elina Pirinen og Venke Marie Sortland.

Fælles for alle bidrag til denne udgave af KOREOGRAFI er en interesse for det sprog kunstnere selv kan udvikle – alle forsøger på forskellige vis at finde et produktiv forhold til tekst som udtryksform. Alle teksterne findes både i skandinaviske og engelske versioner.

Med antologien ønsker vi at opbygge en rig og kompleks forståelse af, hvad koreografi er og kan være. Vores kuratoriske strategi er at facilitere de tekster, vi savner, og de samtaler, vi har drømt om at læse, og altid invitere nye stemmer, så samtalen til stadighed udvides.

Første udgave
Den første udgave af Koreografi / Choreography blev indledt og redigeret af Solveig Styve Holte, Ann-Christin Berg Kongsness og Runa Skolseg i 2016. Venke Sortland er nu også i forbindelse med denne anden udgave en del af redaktionen sammen med Kongsness og Holte.

Holte, Sortland og Kongsness er kunstnere og koreografer, der bor og arbejder i Oslo. De har en fælles interesse i at skrive og organisere seminarer, workshops, samtaler og læsekredse, der skubber diskursen i dans og koreografi yderligere. En ny udgave udgives hvert andet år, indtil der er lavet ti bøger.

Læs mere på www.choreography.no

Grafisk design er af Helge Hjorth Bentsen, og antologien støttes af Det Norske Kunstråd og Nordiske Kulturfond.

 

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk, og det er primært henvendt til branchen, er dog åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser. Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram. kunsthalcharlottenborg.dk/

Varighed: Varighed / 2 timer

Hvornår kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré