Aktiviteter

LOCATION X – Projects

BLACK SIDE

Isolation og lys i naturens vold: Fire kunstnere har undersøgt, hvordan årstidernes skiften og lysets forskellige betydninger opleves i Norden.

Hvad er dette ‘nordiske lys’, der synes at have en helt afgørende, mental betydning for nordboerne? BLACK SIDE handler om lyset og dets fravær i tre nordiske lande: Norge, Danmark og Finland.

Det startede i Tromsø, Norge, hvor Taneli Törmä og Constantin Georgescu indledte eksperimenter, der over tolv måneder bragte projektets kunstnere rundt i de nordiske lande for i samarbejde med lokalsamfundene at finde stedsspecifikke destinationer – beretninger og fænomener. Inspireret af et virvar af nationale og lokale fortællinger om depression, begejstring og gigantiske spejle, der reflekterer solen; af bjergklatring og massevis af film- og  lydoptagelse, kombineret med forsøg med lysets forskellige udtryk, blev BLACK SIDE til.

Kunstnerne Taneli Törmä, Constantin Georgescu, Søren Lyngsø Knudsen og Eleni Pierides har alle markeret sig som stærke nye kræfter inden for deres respektive genrer. Nu er de samlet i en særegen live performance, hvor musik, dans og videokunst udforsker gåderne om det nordiske lys.

 

Kunstnerisk hold
TANELI TÖRMÄ (FIN/DK) er en finsk, kontemporær danser, koreograf, underviser, dansefilmskaber og international freelancer med base i Odense.

LÆS MERE | www.tanelitorma.com

CONSTANTIN GEORGESCU (ROM/DE) er en rumænsk freelance danser, koreograf og videokunstner med base i Tyskland.

LÆS MERE | www.constantingeorgescu.com

SØREN LYNGSØ KNUDSEN (DK) er en dansk komponist, computer-programmør, underviser og visuel kunstner, med base i København.

LÆS MERE | www.sorenlyngso.dk

ELENI PIERIDES (FIN) er en finsk danser og danseformidler med base i København.

Om LOCATION X
LOCATION X (Odense, Danmark), er skabt af Taneli Törmä i 2011 og producerer internationale kontemporære danse- og videoværker, som bryder grænserne mellem dans og performancekunst. Taneli producerer konceptuelle projekter for scene og stedspecifik performance i samarbejde med forskellige kunstnere. Location X forsøger hele tiden at skabe nye udfordringer. Hvert nyt sted er en kilde til inspiration – uanset om det er til scene eller stedspecifik performance. LOCATION X har lavet flere internationale samarbejder på filmprojekter siden 2012 i Finland, Grækenland, Canada, Norge, Tyskland, Frankrig, Estland, Belgien og Danmark. Taneli Törmä and Constantin Georgescu har i løbet af årene modtaget flere internationale dansefilm-priser.

 

BLACK SIDE er støttet af: Odense Kommune, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond, Dansehallerne, Teater Momentum, Godsbanen – Åbne Scene, RadArt – nettverk for fri scenekunst, Barker theatre – Stage for Independent Art in Turku og Regional Dance Centre of Western Finland

Skoleforestillingen d. 13. nov kl. 10:00 er aflyst.

Varighed: ca. 60 min.

12. nov. 19:00 / 13. nov. 10:00 (skoleforestilling), samt 19:00 / 14. nov 19:00

Lille Scene

125,- / ung 55,-