Forestillinger

Dansehallerne præsenterer Mette Edvardsen

Dobbeltprogram: Black + No Title

Forestillingsprogrammet her er en del af Mette Edvardsen trilogi, der præsenteres over følgende to dage (der skal købes billet til hver sin forestillingsdag):

4. april 2017 / Dobbeltprogram: Black + No Title
5. april 2017 / We to be

BLACK (2011) – DK premiere
Black er en soloforestilling om at få ting til at se ud. Rummet er tomt. Der er ingenting. Gennem talte ord og bevægelser i rummet bliver en verden synlig, hvor performeren er mediator mellem publikum og det, der er. Det er en leg i tid og rum, hvor kroppen kun er fysisk tilstede, mens den udfører handlinger og håndtering af usynlige objekter i et konstant forsøg på at bygge bro mellem den usynlige afstand mellem tanke og erfaring, mellem her og der.

Credits
Skabt og udført af / Mette Edvardsen
Produktion / Mette Edvardsen, Athome
Co-produceret af / Black Box Teater (Oslo), Work Space (Bruxelles)
I samarbejde med: Kaaitheater / Bruxelles, Vooruit / Gent, Netwerk / Aalst
Støttet af: Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende artists, Det norske Udenrigsministeriet

NO TITLE (2014)
Værket No Title starter der, hvor værket Black sluttede. I Black blev usynlige objekter gjort synlige ved at navngive dem og placere dem i rummet. Efter at have været optaget af det, der er, ser Mette Edvardsen nu ind i, hvad der ikke er, som en måde til at aktivere og producere tanker og fantasi på.

I No Title adresseres eksistens gennem negation. I det øjeblik du lægger det, der ikke er bag dig, åbner det perspektivet til alt det, der er i stedet. Værket er en fortsættelse af legen med muligheder og grænser i sproget om at være, i rum og tid. No Title handler om, hvordan virkeligheden eksisterer i sproget og hvordan det strækker sig ind i det virkelige rum. Det handler om, hvordan erindring og fantasi bliver sløret. Det handler om ting, og om, hvordan ting være der og ikke være der på samme tid, og det der definerer det, kan være forskelligt. Det handler om ting, der er forsvundet og ting, der består. No Title handler om bevidstheden om at alt er forgængeligt, og intet varer for evigt. Det handler om ting, der er sket forud for sin tid, og ting, der aldrig helt forsvinder. Det handler om, hvad værket og dets tilblivelse er, hvad et værk kan gøre, hvad det er for, hvilke styrker og begrænsninger det har. Det er om afstanden i en verden og vores ideer i den, den usynlige afstand mellem tanke og erfaring, mellem her og der. No Title er et skrift i rummet, et skrift der er både additiv og subtraktivt. Et skrift, der sætter spor og visker ud, som bevæger sig og stopper op, der ser på ting, der ikke er der, og gendanner det, der er i stedet.

Credits
Skabt og udført af / Mette Edvardsen
Produktion / Mette Edvardsen/ Athome & Manyone vzw
Co-produktion / Kaaitheater (Bruxelles) BUDA/ NEXT Festival (Kortrijk) Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT (Bergen), Black Box Teater (Oslo)
Støttet af / Vlaamse Gemeenschap, Norsk Kulturråd
Særlig tak til: Heiko Gölzer, Mari Matre Larsen

Om Mette Edvardsen (no)
Mette Edvardsen arbejder indenfor feltet performativ kunst – og hun udforsker også andre medier og andre formater som video og skriverier. Hendes interesser er altid i relation til performativ kunst som en praksis og en situation. Med base i Bruxelles siden 1996 har hun arbejdet flere år som danser og performer for en række kompagnier og projekter.

Siden 2002 har hun udviklet egne værker og præsenteret sine forestillinger internationalt. Et retrospektiv på hendes arbejde blev præsenteret på Black Box i Oslo i 2015. I 2010 initierede hun projektet Time has fallen asleep in the afternoon sunshine for at udvikle det at lære udenad som en praksis, det er en process, som stadig foregår i dag.

Hun bidrager til publikationer og er jævnligt underviser, mentor og involveret i jury-arbejde ved flere kunstinstitutioner. I øjeblikket researcher hun ved Oslo Arts Academy.

Læs mere om Mette Edvardsen

Varighed: ca 1 time + 30. min (inkl. pause ca. 20 min.)

tirs. kl. 19

Lille Scene

125,- / ung 55,- (+ evt. gebyr)