Aktiviteter

Horsens Teaterfestival, Dansehallerne/LightLens Extended

BEVÆGELSE

Horsens Teaterfestival 2017 åbner med BEVÆGELSE – en non-verbal performativ forestilling om det sprog, vi taler uden at bruge ord. Den handler om de udtryk, vi skaber med vore bevægelser og de indtryk, der skabes hos betragteren.

Når vi ser mennesker bevæge sig, bliver vi mindet om store og små begivenheder i vort eget liv. En udstrakt hånd, et barn der i leg springer sin mor om halsen og kvinder, der synkront gør den samme bevægelse på samme tid igen og igen og igen og igen…

BEVÆGELSE er skabt af instruktørerne og koreograferne Ives Thuwis og Gregory Caers fra Belgien i samarbejde med danserne Mette Møller Overgaard, Helene Lydom Brøndsted og Pernille Konzac Sørensen og en gruppe ikke professionelle dansere – kvinder i alderen 10 – 64 år fra Horsens.

Det er sjældent, at man ligestiller de medvirkende på den måde, som det er sket i prøverne til BEVÆGELSE.  ”De tre professionelle dansere har selvsagt et højt teknisk niveau og forstår hurtigt bevægelserne, men de ikke-professionelle medvirkende bringer i kraft af deres umiddelbarhed noget helt uventet til forestillingen. Idéen om at arbejde med både professionelle og ikke-professionelle i samme proces var noget af det, der tiltrak os meget til BEVÆGELSE”, siger Ives og Gregory.

Forestillingen er en del af LightLens Extended og arrangeres i Horsens af Horsens Teaterfestival i samarbejde med Dansehallerne.

Læs mere om BEVÆGELSE her

 

Rådhustorvet i Horsens

Instruktør Ives Thuwis

Instruktør Gregory Caers