Aktiviteter

Jorge Leon, Meg Stuart / Choreography in Action

Before we go

Filmvisning /
CHOREOGRAPHY IN ACTION

En film der favner et tabuemne – slutningen af ​​livet. Alle kunstarter sættes i spil i en reel hyldest til livet og menneskelig skrøbelighed. BEFORE WE GO er en prisbelønnet film, der er skabt af den belgiske filmskaber Jorge Leon – og væver dokumentar, dans og drømme sammen.

Tre mennesker tæt på slutningen af deres liv mødes med koreografer, skuespillere og musikere. De deltager i en unik oplevelse, der involverer musik, dans og stilhed. Deres rejse bliver en hyldest til den menneskelige tilstands skrøbelighed, mellem virkelighed og repræsentation, tragedie i kroppen og åndens frihed.
Sammen sætter de spørgsmålstegn ved deres eget forhold til døden.

Jorge León studerede film i Bruxelles (INSAS). Hans interesser førte ham ind i dokumentarfeltet som instruktør og fotografdirektør. Han har arbejdet som fotograf og videomaker med a.o. Éric Pauwels, Wim Vandekeybus, Thierry De Mey, Xavier Lukomski, Olga de Soto, Ana Torfs, Meg Stuart. Hans fotografiske værker er blevet udstillet i Belgien og i udlandet og blev udgivet i forskellige aviser og magasiner. På kunstnerfestivaldesarts 2010 i Bruxelles skabte han sin første teaterproduktion, Deserve, i samarbejde med Simone Aughterlony.

Meg Stuart er en amerikansk koreograf og danser, der bor og arbejder i Bruxelles og Berlin. Hendes virksomhed, Damaged Goods, opererer fra Bruxelles siden 1994. Hun har skabt over 30 sceneproduktioner, hun arbejder med dans og teater, igangsætter improvisationsprojekter og samarbejder med kunstnere, der er aktive inden for visuel kunst, musik og dans. www.damagedgoods.be

Film credit
Director / Jorge Leon
Production company / Derives
Cast / Lidia Schoue, Michel Vassart, Noel Mineo, Benoit Lachambre, Meg Stuart, Simone Aughterlony, Thomas Wodianka
Director/Screenwriter / Jorge Leon
Producer / Julie Freres
Executive producers / Veronique Marit, Sabine Raskin
Cinematographers / Remon Fromont, Jorge Leon, Thomas Schira
Editor / Marie-Helene Mora
Musik / George Van Dam, Walter Hus, Alex Verster
Varighed / 82 minutes
Premiere / 7 juli 2014

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere, eksperter og andre gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger. Ny gæst hver mandag. På disse mandagsmøder deles tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle.
Der er fri entré.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K

Fri entré