Aktiviteter

BLUE TIT production / CHOREOGRAPHY IN ACTION

At koreografere film

FILM & DIALOG / BLUE TIT Production; en kunstnergruppe bestående af Pernille Koch, Amia Miang og Helle Pagter (DK). En del af programrækken CHOREOGRAPHY IN ACTION, denne aften i samarbejde med cph:dox.

BLUE TIT Production præsenterer første offentlige visning nogensinde af deres nyeste film Onde ånder har ingen Krop. De viser desuden klip fra deres film look see me og fordi vi også er alt det vi har mistet, og de snakker løs om deres koreografiske metode og kollaborative samarbejdsform, som bygger på tilliden til kroppen og til hinanden. Kunstnergruppen taler om pre-produktion, optagelser og klip og om hvordan produktionsfaserne bugter sig, når krop og bevægelse danner udgangspunkt for fortællingen.

look see me / 2012, 16 min.
Fordi vi også er alt det vi har mistet / We are what you have lost / 2015, 16 min.
Onde ånder har ingen krop / Evil has no body / 2019, 19 min.

BLUE TIT er en kunstnergruppe bestående af Pernille Koch, Amia Miang og Helle Pagter.

Om kunstnergruppen BLUE TIT Production
Gruppen er initieret af Pernille Koch, Amia Miang og Helle Pagter.

Amia Miang er uddannet fra Statens Scenekunstskole og Lee Strasberg Theater Institute i NY. Hun er en kunstner, der kan det meste, og resten lærer hun hurtigt, hvad enten det gælder at spille klarinet, spille guitar, synge firstemmigt, dubbe, trylle eller optræde med marionetdukker. Hun arbejder i ind- og udland med scenekunst bredt; danse-, musik- og teaterforestillinger.
Hun indgår også i et væld af samarbejder med anerkendte kunstnere i forbindelse med kunstudstillinger og performances på gallerier og museer, hvor hun bidrager med sin komiske timing og musikalitet og sin generelle åbenhed og nysgerrighed overfor de udfordringer kunst bringer. Endvidere er hun er en aktiv underviser og foredragsholder med fokus på både krop og kreativitet.

Pernille Koch har en Master fra den internationale danser og koreograf skole SNDO i Amsterdam. Hun har været en toneangivende performer og skuespiller i det danske teatermiljø siden midten af 1990erne. Hun er en alsidig kunstner og performer, der med sin humor, sit nærvær og lysende tilstedeværelse bidrager til alt fra musikdramatiske forestillinger over børne- og unge-teater, foredrag, installationer, politisk satire, eksperimentelle sceneforestillinger samt film. Hun har altid vægtet højt at involvere sig i projekter, hvor hun kan bidrage og være med i den skabende proces. Hun har udover sit arbejde i scenekunst undervist børn i sociale koreografier som del af huskunstnerprojekter.
Pernille er modig og humoristisk og kaster sig gerne ud i vanvittige projekter, hvor hun tager ansvar for at stille mange spørgsmål og møde sit publikum i øjenhøjde.

Helle Pagter er en koreograf og filminstruktør, som skaber film i feltet dokumentar-, danse- og eksperimentalfilm. Hendes passion er den præcist rammesatte men nysgerrige kunstneriske proces. Helle instruerer også til tv og har bl.a. udviklet og tilrettelagt den første sæson af den iscenesatte dokumentariske serie Gift ved Første Blik. Hun er halvdelen af refleksionslaboratoriet Pagter & Worsøe og en efterspurgt underviser og konsulent. Hun er pt aktuel med dokumentaren Travels to the Dance Within, som fik premiere marts 2018 på FIFA i Montreal.

Konceptet CHOREOGRAPHY IN ACTION
Dansehallerne præsenterer møder mellem tilknyttede kunstnere og gæster fra Dansehallernes programmer og forestillinger – alle indenfor feltet koreografisk scenekunst. Ny kunstner hver mandag. Kunstnerne deler på disse mandagsmøder deres tanker om kunstnerisk arbejde via samtaler, installationer, forestillinger eller film.
Programmet foregår på engelsk og er åbent for alle, der er interesseret i at opleve ny koreografisk performativ kunst gennem intellektuelle og fysiske oplevelser.
Der er fri entré og plads efter først-til-mølle.

Kunsthal Charlottenborg
Programmet foregår i Charlottenborg Art Cinema, Kunsthal Charlottenborg, som er en af Dansehallernes samarbejdspartnere, og er vært for Dansehallernes faste mandagsprogram.

kunsthalcharlottenborg.dk/

Hvornår / kl. 19-21

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K