Aktiviteter

two-women-machine-show & Jonathan Bonnici

Ality

Premieren 24. sep. er udsolgt! Til de øvrige spilledage 25.-30. sept. kræves blot entrébillet til Kunsthal Charlottenborg, som købes ved indgangen.


Premiere på nyt koreografisk værk, ALITY, af anmelderroste two-women-machine-show (DK) og Jonathan Bonnici (DK/UK).

På et spejlblankt gulv udforsker fem internationale performere fantasiens kapacitet.
Sanseligt fokuseret iagttager performerne det, der omgiver dem, både det konkrete og det abstrakte, og omdanner det til et koreografisk udtryk. Alt der er til stede – publikum, performere, rekvisitter og rummet i sig selv – er til mulig forhandling i nuet.

Der er ingen præfabrikerede billeder i ALITY, men ikke ulig oplevelsen af at stirre på et tarotkort, eller ind i et kalejdoskop, er værket flerfacetteret og foranderligt og bliver ved med at udfolde sig jo mere man hengiver sig til det.

Under værkets tre timer lange varighed har du som publikum mulighed for at bevæge dig rundt om performerne, finde et sted at slå dig ned eller gå til og fra forestillingen i eget tempo.

Se her hvad Magasinet Kunst skrev om ALITY efter at have overværet premieren

27. september kl. 18.30-20
Perspektiverende talk med Simo Kellokumpu
I spilleperioden vil der være en talk med den finske koreograf og Ph.d studerende Simo Kellokumpu. Han giver et perspektiverende blik på ALITY, der inddrager hans egen forskning om koreografisk fantasi og science fiction.
Eventen der foregår på engelsk, præsenteres af Dansehallerne sammen med Kunsthal Charlottenborg i Charlottenborg Art Cinema. Det finder sted i umiddelbar forlængelse af dagens opførelse af ALITY.
Mere info her

Om holdet bag ALITY
Den danske duo two-women-machine-show har de sidste tre år haft et tæt samarbejde med den britiske skuespiller Jonathan Bonnici. De tilhører en gruppe af koreografer, der er med til at bane nye veje for dansen ved at arbejde nyskabende med procesorienteret publikumsrelationer og rum frem for med præfabrikeret materiale.
two-women-machine-show og Jonathan Bonnici arbejder med koreografi som en bearbejdning mellem relationer. De betragter den udøvende kunstner som en kanaliserende krop, hvor igennem informationer behandles, og sprog er bindeled mellem rummet og de tilstedeværende

Sammen udviklede two-women-machine-show og Jonathan Bonnici værket TRANS- til Bora Boras platform New Nordic Dances i 2015.
TRANS- er siden blevet vist i Danmark, Ungarn og Norge og udvalgt til Berliner Festspieles prestigefulde Stückemarkt-program. I år har TRANS-  kunnet opleves som en del af udstillingen Welt Ohne Aussen kurateret af den tyske kunstner Tino Sehgal og Thomas Oberender på Martin-Gropius-Bau i Berlin.
www.twowomenmachineshow.com

ALITY CREDIT
Koreografer, initiativtagere og iscenesættelse /
Marie-Louise Stentebjerg, Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici
Performere, medskabere / Ida-Elisabeth Larsen, Jonathan Bonnici, Yujin Kim, Emilia Gasiorek
Lyd / S. Rieser
Rum, tekstil og kostumer / Lea Paulsen
Grafisk design / Sam Moore
Koreografisk assistent / Amalie Bergstein Nielsen
Stemmekonsulent / Emma Bonnici
Kanaliseringskonsulent / Sunniva Høgsberg
Lyskonsulent / Jesper Møller
Administration / Projektcentret

ALITY er skabt i tæt samarbejde med den sydkoreanske kunstner Yujin Kim, den britiske komponist S. Rieser og den danske arkitekt og tekstilkunstner Lea Paulsen.
Den version af ALITY der kan opleves på Kunsthal Charlottenborg er tilpasset udstillingsrummet der – og desuden vil den britiske performer Emilia Gasiorek særligt til denne udgave af værket tilslutte sig gruppen af kunstnere.

Udvikling af værket ALITY i residency hos Dansearena Nord, PACT Zollverein, Laboratoriescenen v/ Dansehallerne
Co-produktion / Dansehallerne, Theatre Academy of the University of the Arts Helsinki og Kunsthal Charlottenborg

Støttet af / Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden, Beckett-fonden og Carcel.

Tak til / Simo Kellokumpu, Tuija Kokkonen, Anders Paulin, Paula Caspao, Alaknanda Samarth, Pia Stentebjerg, Nina Numminen, Bernhard Larsen, René Kruse

Varighed: Varighed / 3 timer

Hvornår / Premiere 24. sep kl. 18-21, 25. sep kl. 15-18, 26. sep kl. 17-20, 27. sep kl 15-18, 28.-30. sep kl. 13-16

Hvor / Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K