Aktiviteter

Inga Huld Hákonardóttir (ISL)

Again The Sunset

Danmarkspremiere på værk af den islandske koreograf Inga Huld Hákonardóttir.

Forestillingen Again The Sunset stiller spørgsmål ved en kærlighedssang som koncept. To kunstnere på scenen i fuld sving med rationelle og abstrakte overvejelser om intimitet gennem sang, bevægelse og musikalske møder med materialer og instrumenter som økser, sten og vinyl.

Forestillingen minder om en koncert. Lydbilledet er ekstra nærværende, dets samhørighed med kroppen og stemmen afslører sig selv.  En dans opstår, når en krop husker historier fra fortiden.

Som en kærlighedssang overvejer Again The Sunset relationer og grænser mellem det indre og det ydre. Det ydre forstået ikke kun som mennesker, men også omgivelserne, objekter og kræfter i naturen.

ARTIST TALK
9. oktober vil de medvirkende kunstnere danser Inga Huld Hakonardottir og musiker Yann Leguay fortælle om værket og deres kunstneriske arbejde lige efter forestillingen.

Læs interview med de to kunstnere her

Om Inga Huld Hákonardóttir
Kunstneren blev født i Höfn, Island og bor og arbejder i Bruxelles. Efter endt uddannelsen ved P.A.R.T.S i 2014 har hun arbejdet indenfor performance som danser og koreograf. Inga har skabt flere værker i forskellige samarbejdskonstallationer.
Det er første gang den islandske danser og koreograf Inga Huld Hákonardóttir viser et værk i Danmark.
www.ingahakonardottir.com

Again The Sunset credits
Koncept, koreografi og performance /
Inga Huld Hákonardóttir
Musikalsk komposition og performance / Yann Leguay
Scenografi / Inga Hákonardóttir, Yann Leguay
Lys design / Gregory Rivoux
Kunstnerisk rådgiver / Gaëtan Rusquet
Speciel tak til / Lucille Calmel, Sandy Williams, Mette Edvardsen, Rósa Ómarsdóttir, Théophile Gay-Mazas, Aymeric de Tapol, Zakaria Almutlak, Clive Mitchell
Executive produktion / Kosmonaut Productions
Co-production / DeSingel, MDT Stockholm, KWP- Pianofabriek
Management og produktion / Pianofabriek
Med støtte fra / CAMPO, wpZimmer, STUK
Fotograf / Stanislav Dobak

Værket havde premiere 15. marts 2019 ved Bouge B Festival, Desingel, Antwerpen, Belgien – og túrnerer rundt i Europa frem ind i 2020.

Varighed: 60 min.

Hvornår / 9. + 10. kl. 20

Pakhus 11, Dampfærgevej 2, København