Aktiviteter

Mette Ingvartsen (dk) / corpus / Dansehallerne

69 positions

Performance
Det er en fornøjelse atter at kunne præsentere den internationalt anerkendte koreograf, danser og performer Mette Ingvartsen med hendes roste soloværk 69 positions. Et værk, som også blev vist i Dansehallerne i 2015, og som dengang tiltrak stor opmærksomhed fra både publikum og anmeldere. Mette Ingvartsen er primært aktiv i udlandet og har både boet både i Frankrig og Belgien. Men nu vender Mette Ingvartsen for en kort stund næsen hjem, og publikum får dermed chancen for at se eller gense det unikke værk.

Om 69 positions
Overdrivelse, nøgenhed, orgiastisk erotik, rituel nydelse, publikumsinddragelse og politisk engagement er alt sammen udtryk for den seksuelle utopi, der kendetegnede 60érnes modkultur og eksperimenterende performance forestillinger. Med afsæt i disse historiske ideer går Mette Ingvartsen tæt på vores nutidige kropslighed, og søger efter ledetråde til at forstå vores seksualitet i dag. I denne rejse bliver hendes krop gjort til genstand for fysiske eksperimenter og en særlig, mystisk seksuel praksis opstår i relation til det miljø, der omgiver hende.

En cyklus af værker
69 positions er en del af en cyklus af værker under titlen “The Red Pieces”. I hele denne cyklus fokuserer Mette Ingvartsen på seksualitet og forholdet mellem herskende kropsregimer og samfundsstrukturer.

Pressen skrev:
… Begavet, modig og munter præsentation af seksualitet og nøgenhed i et historisk perspektiv” Vibeke Wern, Berlingske Tidende

“Udfordrende performance tænder kødets ild” / Kristian Husted, Politiken

Om Mette Ingvartsen
Mette Ingvartsen er en dansk koreograf og danser. Hun bor og arbejder i Bruxelles, hvor hun også afsluttede sin uddannelse ved kunstskolen P.A.R.T.S i 2004. Hun har en Ph.d. i kunstnerisk research af koreografi fra Stockholm University of Arts / Lund Universitet. Hendes kunstneriske praksis foregår via skriverier, skabelse, research, foredrag, undervisning, optræden og dokumenterende arbejde.  Opfattelse af kinæstetik, perception og sentation har været essentielt i de fleste af hendes værker, senest i direkte forbindelse til samfundsmæssige spørgsmål om seksualitet og dets forhold til den offentlige sfære. Hun har samarbejdet og optrådt med Xavier Le Roy, Bojana Cvejic / Jan Ritsema og Boris Charmatz såvel som investeret i samarbejdsprojekter såsom kunstnerplatformen EVERYBODYS og uddannelsesprojektet Six Months, One Location. Fra 2012 – 2016 var Mette Ingvartsen artist in residency ved KAAITHEATER Bruxelles.

http://metteingvartsen.net

Credits
Concept, Koreografi & Performance: Mette Ingvartsen
Lys: Nadja Räikkä
Scenografi: Virginie Mira
Lyd: Peter Lenaerts, med musik af Will Guthrie (Breaking Bones)
Dramaturgi: Bojana Cvejic
Teknisk leder: Nadja Räikkä / Joachim Hupfer
Lydtekniker: Adrien Gentizon
Produktionsledelse: Kerstin Schroth

En produktion af: Mette Ingvartsen / Great Investment

Co-produktion: apap / szene (Salzburg), Musée de la Danse/Centre Chorégraphique National de
Rennes et de Bretagne, Kaaitheater (Brussels), PACT Zollverein (Essen), Les Spectacles vivants – Centre Pompidou (Paris), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), BIT Teatergarasjen (Bergen)

Støttet af: Théatre National de Bretagne (Rennes), Festival d’Automne à Paris, DOCH –
University of dance and circus (Stockholm)

Støttegivere: The Flemish Authorities & Statens Kunstfond

Dette arbejdsprogram er støttet af The European Commission

OBS: Forestillingen vises på Corpus. Corpus er Den Kongelige Ballets eksperimenterende laboratorium.
Vær opmærksom på, at der kun er ståpladser.
Forestillingen er engelsk-sproget / Der vil være nøgenhed.
Alder: Fra 15 år

Varighed: 1 time og 45 min. (uden pause) - stå-op-forestilling / ingen siddepladser

Alle dage kl. 20

Spillested: Corpus

69 positions / Foto / Charles Roussel

PR foto / Fotocredit: Charles Roussel (jpeg)